Avontuurlijke reizen en vogeltrips in Thailand

Centraal en Zuid Thailand: vogelreis – Maart/April 2025

Bezochte locaties: Ayuthaya, Saraburi Khao Yai, Pak Thale, Laem Pak Bia, Kaeng Krachan, Prachuap Khirikan, Sam Roi Yot, Baan Krut, Sri Phang Nga, Ao Phang Nga, Thai Muang, Krung Ching, Khao Sok (Cheow Lan meer)

Met een groep van 8 Nederlanderse vogelaars bezochten we de beste vogelspots van Centraal- en Zuid-Thailand. In dit tripverslag lees (en zie) je wat we waar zagen. Veel leesplezier!

24 maart: beginnen met een knaller!
Vandaag de eerste dag waarin we direct 4 verschillende locaties zouden bezoeken. Altijd spannend voor een gids hoe de aftrap is, je wilt het liefste gelijk wat mooie soorten scoren, zodat iedereen direct tevreden is. Bij de eerste stop, een rustig plekje aan de Chao Praya rivier in Ayuthaya,  zagen we onze target wel (Pied kingfisher), alleen kwam hij maar een seconde of 8 mooi voor ons zitten. Voor sommigen genoeg voor wat plaatjes, anderen waren net te laat. Gelukkig werkten andere soorten wel mee. Zo zagen we diverse Asian golden weavers die hun prachtige nestjes aan het vlechten waren. Hierna trokken we door in de richting van Khao Yai, en stopten nog bij 2 tempelcomplexen. Eentje om duizenden Lyle’s flying foxes te zien, die zich heel mooi lieten fotograferen, en nog een spot om de endemische Rufous limestone babbler te zien. Deze werkte maar matig mee. We zagen hem wel, maar telkens als we in de buurt kwamen, dook hij weg achter de rotsen. Hetzelfde gold voor onze eerste Hoopoe van de trip. Gelukkig begon het hierna beter te lopen. Na een lekkere lunch bij een pitoresk restaurant aan een rivier, stopten we op de beste plek in Thailand om Red-breasted parakeets te zien. Deze zaten aanvankelijk hoog, maar gingen er uiteindelijk mooi voor zitten, in mooi namiddag licht. Hierna trokken we vlak voor het donker Khao Yai national park in, waar we morgen verder gaan vogelen en vandaag nog een night-safari wilden doen. Niet wetende dat er eerst nog een mooie verrassing op ons wachtte: een volwassen en een juveniele Buffy fish-owl gaven een geweldige show weg, waarbij vooral de jonge vogel zich geweldig liet zien en fotograferen (zie hier de bewegende beelden of de foto hieronder). Pal voor onze neus oefende hij op een schattige manier om te foerageren, en trok zich daarbij niets aan van onze aanwezigheid. Hierna hebben we snel gedineerd om vervolgens in 2 pick-up trucks te zoeken naar nachtdieren. We zagen meerdere Asian palm civets, Golden jackals en Malayan porpupines. Al met al een goede eerste dag met als vogel van de dag onbetwist de Buffy fish owl. Op naar morgen!

25 maart: wachten wordt beloond
Vandaag een mooie locatie voor de boeg: het oudste nationale park van Thailand. Een toeristische en drukke plek, maar ook met veel mooie mogelijke soorten. De dag begon fantastisch, met na het ontbijt een snelle stop om een bijzondere soort te zoeken: de normaal moeilijk te vinden Spot-bellied eagle owl. Direct toen we uit de auto stapten, zagen we deze enorme uil zitten. Hoog in een boom, maar alsnog een super begin van de dag! Hierna reden we het park in, waar we een paar keer stopten voor bijvoorbeeld een paartje Long-tailed broadbills, wat bulbuls en een groepje met onder andere Alstrom’s en Radde’s warbler. Hierna deden we een poging bij een bekend nest van Austen’s brown hornbill. De zit (of eigenlijk: de sta, want stoeltjes werden vergeten uit de auto) duurde langer dan verwacht. Na 2 uur nog steeds geen vogels bij het nest. Gelukkig bood een paartje Banded kingfishers afleiding. Net voordat ik het op wilde geven, hoorde ik opeens onze doelsoort: de hornbills! Niet veel later kwamen 4 vogels het vrouwtje in het nest voeden, waarbij alle deelnemers de soorten geweldig zagen. De middag was her en der wat traag, mede door de warmte, maar werd wel erg mooi afgesloten. Onze lokale gids wist van een Red-headed trogon nest, waar we samen een kijkje namen. We werden beloond met geweldige views van een mannetje, die we vanuit alle hoeken en standen konden fotograferen. De Dusky broadbills, bij de laatste stop, werkten minder goed mee. Tijdens het dinner mochten we heel even genieten van een Stork-billed kingfisher, die naast het restaurant in een boom kwam zitten. Kortom: ons geduld werd vandaag getest, en beloond!

26 maart: warmte en (bijna) regen!
Een van de zeldzaamste soorten van de wereld was vandaag ons voornaamste target: de Spoon-billed sandpiper. En om gelijk met de deur in huis te vallen: die zagen we! Het duurde wel even. Ruim een uur liepen we al met onze scopes en camera’s over de zoutpannen, waarbij we bedreigde soorten als Nordmann’s greenshank en Asian dowitcher goed konden aanschouwen. Ook genoten we van meer algemene soorten die al wat broedkleuren vertoonden, zoals Broad-billed sandpiper, Greater sandplover en Curlew Sandpiper. Ook waren we blij om samen met onze deelnemer Albert Beintema de Grutto (Black-tailed godwit) te mogen zien, waar hij een bekend boek over schreef, waarmee hij zelfs de Jan Wolkers prijs won (zie hier meer over het boek). Toen we al langzaam terug richting de auto liepen, vanwege de hitte, vonden we gelukkig nog onze hoofdsoort: Spoon-billed sandpiper. Een rustend exemplaar gaf ons goed de tijd om hem/haar mooi te bekijken en vast te leggen. Na een lekkere lunch (met vis en garnalen, want we waren tenslotte aan de kust) reden we richting Kaeng Krachan regio. Onderweg maakten we een korte stop om Indian thick-knee te zien. Deze soort is niet makkelijk te vinden in Thailand maar liet zich vandaag redelijk goed zien. De Blue-tailed bee-eaters waren een mooie bijvangst en werden gewaardeerd door de groep. In de namiddag bezochten we een van de bekende schuilhutten in Kaeng Krachan regio, maar helaas was het hier erg rustig. We zagen nog geen 10 soorten en verlieten de hut vroegtijdig, ook vanwege het opvallend donkere weer. Jammer, maar een voordeeltje hiervan was dat we nog even konden genieten van de heerlijke tuin bij de lodge waar we sliepen. Waarbij we soorten als Black-hooded oriole en Crested treeswift aan ons lijstje toevoegden.

27 maart: een kleurrijke dag!
Kaeng Krachan national park stond vandaag op het programma. Een park met officiele status als World Heritage site van Unesco, en met recht. Primair regenwoud met meer dan 400 waargenomen soorten vogels: we hadden er zin in! Vroeg beginnen betekent koelte, zeker als je achter in een pick up truck zit. Met vestjes en truien hielden we het vol, en de eerste vogel die we zagen verwarmde ons nog wat extra. Ik wist van een broedende Black-backed kingfisher (zie foto hierboven) en onze eerste stop van vandaag was bij dit nest. Lang wachten hoeften we niet, want al na een minuut zag ik deze geweldige vogel zitten op een tak, vlak voor ons. Alsof hij door een regenboog is gevlogen, zo ziet deze kleine ijsvogel eruit. Kortom: een super begin van de dag, en het was pas 7 uur in de ochtend. Met deze in de pocket, reden we verder naar boven, over de onverharde weg vol met gaten en hobbels. De vogels die we boven zagen, op Phanoeng thung, de hoogste piek van Kaeng Krachan, maakten het de hobbelige rit meer dan waard. Allereerst besloot een paartje Red-bearded bee eaters om voor onze neus insecten te vangen, waarbij ze zich van dichtbij lieten fotograferen. Een Great hornbill recht boven ons in een boom maakte ook grote indruk. Voeg hier soorten als Scarlet minivet, Striated yuhina, Hume’s white-eye, Hill blue flycatcher en meer aan toe en je hebt een tevreden groep. De middag brachten we in lagere gebieden van het park door, waarbij we zowel Long-tailed broadbill, Silver-breasted broadbill als Banded broadbill goed konden observeren. Ondertussen maakten de Lar gibbons, Spectacled langurs en wat enorme Monitor lizards ook indruk op de groep. In de namiddag, toen we richting de uitgang reden, hield het minivalkje Black-tighed falconet ons nog even op, die recht boven ons joeg op libelles. Een vogel van de dag kiezen was vandaag niet makkelijk, en uiteindelijk werden Black-backed kingfisher, Red-bearded bee eater en Banded broadbill het vaakste genoemd.


28 maart: een hut, het park en wetlands
Na wat lange dagen besloten sommige deelnemers vandaag iets langer in bed te liggen, om even bij te komen. Zij brachten na het ontbijt 2 uurtjes door in een tuin van een nabijgelegen accomomdatie, waar vogels worden gelokt met bananen. Veel honger hadden de vogels niet, een paartje Grey-headed woodpeckers waren daar een uitzondering op. Gelukkig broedde er een paartje Black-hooded orioles in de tuin, net als een Large-tailed nightjar, waardoor er toch genoeg te genieten (en te fotograferen) viel. De rest van de groep was met mij al om 6:30 vertrokken om een paar uurtjes in de eerste 14 kilometer van Kaeng Krachan door te brengen. Favoriete soorten van de groep waren hierbij bijvoorbeeld een koppeltje Orange-breasted trogons (de eerste voor de trip), Green-billed malkoha, Silver-breasted broadbill, Sultan tit, en Greater flameback. In de tuin van onze accomodatie zagen we nog een roostende Common boobook, die in het rijtje reeds geziene nachtvogels mocht. Aan het einde van de ochtend reden we richting de wetlands van Sam Roi Yot, maar niet voor heerlijk te hebben geluncht op een mooie plek aan het strand, met uitzicht op rotsen en kleurrijke bootjes. In de wetlands zagen we veel moois en redelijk wat nieuwe soorten voor de reis. Denk aan beide in Thailand aanwezige jacanas, diverse eenden, hoopoes, veel Green en Blue-tailed bee eaters, purperkoeten en purperreigers en diverse steltlopers. Hierna reden we door richting Baankrut, waar we een poging deden de zeldzame en bijzondere Pale-capped pigeon te vinden. Deze werkte niet mee, maar door een gezellig dinner aan het strand, na een duik in het zwembad, eindigde de dag toch niet bepaald in mineur.

29 maart: on the road again…
Vandaag was niet of nauwelijks een vogeldag, meer een reisdag. Met een rit van 6 uur voor de boeg (exclusief stops) hadden we weinig vogelstops ingepland. Maar zelfs dan kom je vogels tegen, ik kan het als gids niet laten om ze aan te wijzen als we ze onderweg zien. Zo zagen we vanaf de snelweg veel Brahminy kites, een paar Shikras, 2 Oriental honey buzzards, een White-bellied sea-eagle en een Grey-faced buzzard. De enige officiele vogelstop vandaag was een korte, vlak voor we bij ons hotel kwamen, met als doel de in Thailand lastig te vinden River lapwing te zien. Die werkte gelukkig mee, 2 stuks om precies te zijn. Ze zijn vrij schuw maar lieten zich toch enigszins benaderen. Toen we een half uurtje later de auto bij het hotel parkeerde, gelegen aan een toeristisch strand, was daar nog een mooie soort die ik ineens zag zitten: Chestnut-headed bee-eater. Na onderweg bij een benzinepomp vandaag ook Blue-throated bee-eater te hebben gezien, was dit alweer de 5e van de 6 Thaise bijeneters die we tijdens deze reis zagen. De geplande stop bij een lokale tempel in het bos besloot ik te cancellen, omdat het precies daar leek te onweren. In plaats daarvoor bezochten we kort een lokale fruit- en groentemarkt, en genoten daarna van een heerlijke maaltijd aan een rustig strand. Waar we nog werden verwend door een vuurshow. Een ontspannen en fijne dag!

30 maart: een kleurrijke favoriet
Vandaag hadden we om 7:30 afgesproken met een lokale ranger van een nationaal park, om samen op zoek te gaan naar de beste soorten van deze regio. Helaas betekent vogelen vaak vroeg op en dus moesten we het ontbijtbuffet van ons westerse hotel missen. Want die begon pas om 7 uur. De ontbijtbox die we in de plaats daarvan meekregen bevatte droog eten, dat viel wat tegen. De vogels deden dat gelukkig niet. Onze eerste stop in het park was een roost-spot voor de zeldzame Gould’s frogmouth (zie foto hieronder). Een soort die lastig is te vinden in Thailand en die ik zelf ook pas een paar keer eerder zag. Terwijl de ranger zocht naar de juiste spot, bekeken wij hoe 6 volwassen Bushy-crested hornbills 2 jonge vogels in een nest voedden. Wel in een hoge boom, dus we observeerden vooral door de scope. Ondertussen werden de frogmouths gevonden, een moeder plus een jong mannetje. Hierna bezochten we een nieuwe voederplek waar we Malayan banded pitta hoopten te zien. Dit is een van mijn eigen lievelingssoorten en ondanks dat ik deze al vaak zag, ben ik telkens opnieuw enthousiast. Gelukkig werkte een paartje geweldig goed mee en kwamen zowel het mannetje als het vrouwtje meermaals ‘buurten’. Iedereen was erg onder de indruk van de prachtige kleuren. We zagen later die dag ook nog 4 Brown wood owls, en onder andere wat nieuwe bulbul-soorten bij een lokale hut. Daarna was de tijd nog niet op, en het licht ook niet, maar onze energie wel. Vanwege de enorme hitte besloten we om al om 14:30 te stoppen vandaag en namen de meeste deelnemers een verfrissende duik. Morgen een nieuwe dag!

31 maart: de mangrove-specialisten
Op de agenda stond vandaag een nieuw type habitat wat we nog niet eerder bezochten tijdens deze reis: mangrove. Maar niet voordat we een lokaal park in het stadje Phang Nga bezochten. Waar we gelukkig onze belangrijkste targets vrij snel vonden. Met name Black-and-red broadbill, de vierde broadbill/hapvogel van de trip,liet zich erg mooi zien en ook een paartje Banded woodpeckers en een mannetje Orange-bellied flowerpecker vielen in de smaak. Nieuw voor de trip waren bijvoorbeeld ook Pink-necked green pigeon en Asian glossy starling. Hierna stopten we bij onze eerste mangrovespot, vlak naast de stad. Hier vonden we al heel snel onze target, en hoe! Een paartje Mangrove pitta’s werkten pal voor onze neus aan een nest, en bleven veelvuldig rustig voor ons poseren. De Common flamebacks en Streak-breasted woodpeckers toonden zich ook maar poseerden een stuk minder goed. In een ander stuk mangrove zagen we verschillende Brown-winged kingfishers en Ruddy kingfishers, welke goed in de smaak vielen. Wel bleven ze frustrerend ver weg, tot spijt van de gids (ik dus), gezien ze vaak wat dichterbij zitten. Mangrove-specialisten als Chestnut-bellied malkoha en Buff-rumped woodpecker werden ook toegevoegd aan de lijst, net als 2 verrassende Buffy fish owls, die ik pas voor de derde keer in dit gebied zag. Op de terugweg richting het hotel maakten we 2 korte stops, die allebei succesvol waren. Uilen 5 en 6 van de reis werden aan onze lijst toegevoegd: Spotted wood owl en Collared scops owl (pas mijn eerste in de provincie!). Weer een mooie dag!

1 april: laatste dagje Phang Nga
Af en toe even rustig aan doen, na vele lange dagen in het bos, is soms ook wel eens fijn. En dus bleef vandaag de helft van de groep wat langer in het hotel, om te genieten van het ontbijtbuffet. De andere helft ging vroeg met mij mee op pad, om Sri Phang Nga national park verder te ontdekken. Specifieke targets hadden we niet, we zouden we zien wat we konden vinden. We zagen een aantal nieuwe soorten, waarvan Black-and-yellow broadbill, Chestnut-bellied malkoha, en 3 soorten spechten (Bamboo woodpecker, Rufous woodpecker en Checker-throated woodpecker) er het meeste uitsprongen. Wel zaten de soorten bijna allemaal vrij hoog, waardoor fotograferen uitdagend was. Rond 10 uur sloot de rest van de groep bij ons aan, en vonden we een verrassende Blyth’s frogmouth, die zowaar tijdens daglicht aan het roepen was. Hij zat goed verstopt in dicht struikgewas, en dus was het nog een uitdaging hem goed te zien. Verder was de ochtend relatief stil. Vlak na de lunch, die we genoten in het park, bezochten we een lokale hut. We verdeelden de groep in tweeen (want er waren 2 hutten), maar waren een uur later alweer samen, omdat de wateraanvoer van 1 van de hutten kapot was getrokken door apen. Na een rustige aanloop zagen we uiteindelijk onder andere 10 soorten bulbuls (waarvan de ‘beste’ Streaked bulbul en Grey-bellied bulbul), een vrouwtje Mugimaki flycatcher, een vrouwtje Blue-and-white/Zappey’s flycatcher en 3 soorten spiderhunters. Vooral in de smaak vielen een mannetje Brown-throated sunbird en een mannetje Crimson sunbird, een paartje Blue-winged leafbirds en een mannetje Asian fairy bluebird goed in de smaak. Al met al voelde de dag soms traag, maar waren er toch zeker mooie hoogtepunten!

2 april: Rijden en regen…
Tot op heden was het weer ons redelijk gezind. Op een grijze middag in een hut na, hebben we veel zon gehad. Soms was het te warm. Maar regen hadden we nog niet mee te maken gehad. Tot vandaag. Na het ontbijtbuffet in ons hotel, vertrokken we voor een rit van ruim 4 uur van Phang Nga richting Krung Ching. Van de west- naar de oostkust. De dag begon al grijs en dat werd nauwelijks beter tijdens het verloop van de dag. Bij aankomst bij onze nieuwe verblijfplaats, in een mooie natuurlodge, omgeven door bos, was het gelukkig wel even droog. Waardoor de een simpele feeder konden uitproberen, waar kleurrijke soorten als Red-throated barbet, Lesser green leafbird en diverse sunbirds, bulbuls en spiderhunters kwamen snoepen van neergelegde bananen. Met een klein groepje bezocht ik ook nog even het nabijgelege nationale park park in de namiddag. Hier troffen we een boom met rijpe besjes, waar het een komen en gaan was van vogels. Hoogtepunten hierbij water een vrouwtje Green broadbill, Gold-whiskered barbet en Scaly-breasted bulbul. Helaas was het licht niet top en begon het opnieuw te regenen. Hierdoor besloten we om een lokale hut voor vandaag te skippen, gezien het er waarschijnlijk rustig zou zijn. Het avondeten, in vrijwel het enige lokale restaurant, smaakte gelukkig wel goed! Hopelijk morgen beter weer, een zonnetje zou fijn zijn!

3 april: na regen… komt zonneschijn!
De voorspellingen voor vandaag waren niet best. Normaliter is april in deze regio nog droog, maar voor vandaag was flink wat regen voorzien. En dat kwam uit. Toch zagen we eigenlijk best veel goede soorten, en waren er flinke perioden waarin het droog was. Bij aankomst in het park, rond 7:15, zag ik 4 silhouetten overvliegen. Direct herkende ik de vorm: dit was de laatste broadbill die we nog ‘moesten’ tijdens deze trip: Dusky broadbill. Snel stopte ik de auto en speelde de call. De vogels gaven vervolgens een mooie show weg en kwamen meermaals mooi bij ons in de buurt zitten. Hierna brachten we wat tijd door bij de gister genoemde boom met besjes. Ook vandaag was het een drukte van jewelste, met mooie soorten als Green broadbill (zie foto hieronder), Gold-whiskered barbet en Scaly-breasted bulbul. Niet ver bij deze boom vandaag bleek een Blyth’s frogmouth op een nest te zitten, waardoor we deze opnieuw zagen, na onze encounter in Sri Phang Nga eerder deze trip. Ook was er een paartje Black-and-yellow broadbills aan het broeden, waardoor ook de mensen die deze soort eerder nog hadden gemist, hem nu mooi konden zien. Later in de ochtend liepen we een trail de jungle in, waarbij we aardig wat nieuwe soorten aan onze triplijst toevoegden. Hoogtepunten waren Rufous-collared kingfisher (die helaas erg schuw was), een vrouwtje Malayan banded pitta (zie foto hierboven), Chestnut-naped forktail, Red-bearded bee eater, en bijvoorbeeld Fulvous-chested jungle flycatcher en Short-tailed babbler. Na de lunch splitsten we op en ging een deel van de groep ondanks de regen hun geluk beproeven in een lokale hut. Hier was het rustig, maar doordat een Hooded pitta zich geweldig liet zien, gingen ze toch met een tevreden gevoel naar huis. De overige groepsleden zagen in het park ondertussen bijvoorbeeld Raffle’s malkoha en veel soorten duiven, bulbuls en barbets in de fruitboom. Al met al geen slechte dag, zeker gezien het natte weer.

4 april: rustig aan…
De laatste loodjes komen nu echt in zicht. Vandaag alweer de laatste dag actief (op de voetjes) vogelen, en wel in Krung Ching. Waar we gister nog redelijk wat zagen, ondanks het wisselvallige weer, was het vandaag rustig. We begonnen nog wel leuk met een Dark-throated oriole, een Black-and-yellow broadbill en een Green broadbill, die zich alledrie goed lieten zich. Daarna werd het lastiger, mede door wat pech. Zo speelden 4 White-crowned hornbills een kwartier lang verstoppertje, waardoor we ze slechts heel even op een tak of in vlucht konden zien. De verwachte Rufous-collared kingfisher werd eerst nog gezien door onze lokale gids, tijdens een verkenningsrondje, op een plek waar ik hem meestal zie, maar toen wij deze plek aandeden, was de vogel nergens te bekennen. En zo bleef de ochtend rustig, met weinig nieuwe soorten. De fruitboom was weer een drukte van jewelste, maar veel verder kwamen we de ochtend niet. Op wat algemene soorten na, zoals een Black-headed bulbul die recht voor ons zijn pasgeboren spruit voerde. Vanwege de vele regen die was gevallen tijdens de laatste dagen, besloten we de lokale hut te skippen. We reden eerder dan gepland naar onze nieuwe accomodatie, vlakbij het meer welke we morgen per boot gaan verkennen. Daar genoten we van een heerlijk dinner, op een mooie plek aan het water.

5 april: net op tijd de boot uit…
Qua landschappen had ik het beste voor het laatst bewaard. Vandaag zouden we namelijk een dag gaan varen op het Cheow Lan meer, beter bekend als een deel van Khao Sok national park. Dit gebied is bijna 40 jaar geleden onder water gezet, met een stuwdam, om stroom op te wekken. Hierdoor verloren dieren als de tijger en de tapir een deel van hun leefgebied, waardoor natuurliefhebbers een bittere smaak in hun mond hebben als het over Cheow Lan gaat. Toch is het niet alleen negatief want doordat er een meer ontstond, kun je de natuur nu per boot verkennen. Wij voeren vandaag tussen de woudreuzen en de kalksteenrotsformaties door, wat geweldige plaatjes opleverde. Toch kwamen we niet alleen voor de uitzichten, maar uiteraard ook voor de vogels. Veel soorten zie je hier over het algemeen niet, maar wel wat soorten die je vrijwel nergens anders in Thailand ziet. In de ochtend hadden we geweldige views van meerdere White-bellied sea eagles (zie foto hierboven), Lesser fish eagles, Oriental hobby’s, Brahminy kites en Oriental honey buzzards. In de middag focusten we meer op neushoornvogels. Helaas betrok de lucht behoorlijk in de late namiddag, precies de tijd dat neushoornvogels actiever worden. Hierdoor moesten we onze zoektocht iets eerder dan gepland staken, waardoor we alleen wat Oriental pied hornbills zagen. Onze hoofdtarget, de Helmeted hornbill, was compleet afwezig en liet niet eens van zich horen. Wel zagen we meerdere Pig-tailed maqacues, Spectacled langurs, Lar gibbons en als afsluiter een familie van 7 Gaurs, de grootste runder-achtige ter wereld. Terwijl we terug voeren naar de haven werd de lucht steeds donkerder. Gelukkig zaten we net op tijd in de auto, want het barste enorm los rond 18:00. Het stopte niet meer met regenen, waardoor we 2 uur lang door een gigantische tropische bui reden. Gelukkig kwamen we veilig aan bij ons fijne hotel, gelegen aan een mooi en rustig strand. Hier genoten we van een fijne maaltijd en namen afscheid van elkaar. De volgende ochtend hadden de deelnemers nog wat tijd voordat ze elders heentrokken, en zagen rondom het strand bijvoorbeeld Collared kingfishers, Brahminy kites en andere kustminnende vogels. Al met al was het een geweldig avontuur, met 300 soorten waargenomen!

Totaaloverzicht soorten
Hier zie je hoeveel en welke soorten we hebben gezien

Top 10 beste/mooiste soorten
Volgens de deelnemers waren dit de beste en/of mooiste 10 soorten van de trip:

  • Malayan banded pitta
  • Red-headed trogon
  • Oriental dwarf kingfisher
  • Spoon-billed sandpiper
  • Banded broadbill
  • Stork-billed kingfisher
  • Great hornbill
  • Red-bearded bee eater
  • Buffy fish owl
  • Banded woodpecker

Ga mee in 2026!
Wil je zelf mee op deze reis? Er zijn nog plekken voor 2026, vrijwel gegarandeerd vertrek! 
Bekijk de 2026 reis hier

Lees hier meer vogeltrip verslagen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *