Avontuurlijke reizen en vogeltrips in Thailand

HOE GA IK OM MET WILDE OLIFANTEN: 6 TIPS!

Het kan zomaar gebeuren tijdens je vakantie in Thailand: ineens staan er wilde olifanten voor je neus. Geweldig natuurlijk, maar ook niet geheel ongevaarlijk. Het is belangrijk om veilig te handelen, zowel voor jezelf als voor de olifanten. Hier zijn zes tips om jezelf te beschermen.

Blijf kalm en rustig 
Wilde olifanten kunnen gemakkelijk worden opgejaagd door plotselinge bewegingen of geluiden. Probeer kalm te blijven en geen paniek te veroorzaken.

Houd afstand
Olifanten lijken misschien traag, maar ze kunnen snel bewegen en zijn erg krachtig. Houd minstens 30-50 meter afstand en zorg ervoor dat je altijd ruimte hebt om veilig weg te komen als dat nodig is. Wilde olifanten zijn dieren die hun territorium en veiligheid belangrijk vinden. Probeer hen niet te benaderen voor een foto of om ze te voeren. Houd je aan de regels van parken of reservaten waar je bent.

Blokkeer hun pad niet 
Probeer niet in de buurt van hun route te komen of ze te hinderen. Olifanten kunnen agressief worden als ze zich bedreigd of ingesloten voelen.

Als je deze tekenen ziet, wees extra voorzichtig en zorg dat je rustig wegkomt

Beweeg langzaam en terugwaarts 
Als je te dicht bij een olifant bent, beweeg dan langzaam achteruit in de richting van waar je vandaan kwam. Vermijd rennen, omdat dit de olifant kan triggeren om je te achtervolgen.

Gebruik je auto als bescherming  
Als je in een voertuig bent, blijf binnen. Als de olifant dichterbij komt, schakel de motor uit en wacht stil totdat hij weggaat. Probeer niet te toeteren of lawaai te ma

Let op tekenen van agressie  
Olifanten tonen vaak waarschuwingssignalen zoals het flapperen van hun oren, trompetteren of het omhoog zwaaien van hun slurf. Als je deze tekenen ziet, wees extra voorzichtig en zorg dat je rustig wegkomt.

Wil je weten waar je het beste wilde olifanten kunt zien? Ontdek hier de 10 beste spots!

Lees hier andere reistips en nieuws

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *