Avontuurlijke reizen en vogeltrips in Thailand

De 10 beste plekken om wilde olifanten te spotten

Het nationale dier van Thailand is de Aziatische olifant. Dit kleinere neefje van de Afrikaanse olifant, kom je in Thailand op veel plekken tegen. Helaas vaak in gevangenschap. Wil je deze reuzen in hun natuurlijke habitat spotten, in het wild? Dit zijn de 10 beste plekken!

Let op: Mocht je op zoek gaan, vergeet dan niet dan olifanten sneller zijn dan je denkt, en ook agressief kunnen zijn. Houd altijd afstand en maak geen harde geluiden of onverwachte bewegingen. Er sterven elk jaar behoorlijk wat mensen door wilde olifanten, dus let goed op!

 1. Kui Buri National Park
  Gelegen in de provincie Prachuap Khiri Khan, is dit park by far de beste plek in Thailand om wilde olifanten te spotten. Het park organiseert speciale safari’s waarbij bezoekers bijna gegarandeerd olifanten zullen zien, vooral tijdens de late namiddag en vroege avond. Het park is het hele jaar open en je kansen zijn het hele jaar goed.
  Bekijk ons geweldige avontuur waarbij je in Kui Buri op olifant-safari gaat
  Hier ligt Kui Buri national park
 2. Khao Yai National Park
  Dit UNESCO-werelderfgoed, een van de oudste nationale parken van Thailand, is een toevluchtsoord voor wilde olifanten. Via je hotel (of via ons) regel je eenvoudig een gids, maar je kunt ook zelf rondrijden. De kans op olifanten is ongeveer 50 procent. Goede plekken op te zoeken zijn bij de graslanden dichtbij de head quarters, en op de weg richting de uitgang bij Nakhon Nayok, vooral in de buurt van Haew Narok waterval. Bij de speciale uitkijktoren in de graslanden moet je iets meer mazzel hebben maar ook daar worden ze regelmatig gezien. Probeer vooral aan het einde van de middag.
  Hier liggen de graslanden in Khao Yai waar olifanten vaak worden gezien
 3. Kaeng Krachan National Park
  Dit grootste nationale park van Thailand, gelegen aan de grens met Myanmar, biedt een rijke biodiversiteit en grote kuddes wilde olifanten. Bezoekers kunnen olifanten vaak zien bij waterpoelen en modderbaden, vooral in de vroege ochtend of late namiddag. Let op: aan de Bangkran kant (waar de meeste bezoekers heen gaan) worden olifanten minder vaak gezien, vooral bij de Pala-U waterval kant zijn sightings redelijk algemeen.
  Hier ligt Pala-U waterval, onderdeel van Kaeng Krachan national park
 4. Pang Sida National Park
  Dit park in de provincie Sa Kaeo is minder bekend, maar biedt een stille en prachtige omgeving om olifanten te spotten. De beste kans om ze te zien is bij de diverse waterbronnen en watervallen verspreid over het park.
  Hier ligt Pang Sida national park
 5. Thong Pha Phum National Park
  Gelegen in de provincie Kanchanaburi, biedt dit park een afgelegen en ongerepte omgeving om wilde olifanten te zien. Via het bezoekerscentrum kun je een begeleide trek regelen door de jungle en hebt daar de kans om olifanten te spotten.
  Hier ligt Thong Pha Phum national park
 6. Huai Kha Khaeng Wildlife Sanctuary
  Dit wereldberoemde reservaat, een UNESCO-werelderfgoedlocatie, biedt een uitstekende kans om wilde olifanten in hun natuurlijke habitat te zien. Het is echter een moeilijk bereikbare locatie, waardoor het perfect is voor avontuurlijke reizigers die op zoek zijn naar een authentieke wildervaring. Veel stukken van dit park zijn afgesloten voor bezoekers, maar rondom de head quarters kun je wel komen, hier lopen wat korte trails en een weg van 10 kilometer door het bos.
  Hier ligt Huai Kha Khaeng wildlife sanctuary
 7. Nam Nao national park
  Deze wat afgelegen plek, is sowieso een fijne spot om aan te doen. Gelegen in Phetchabun provincie, 6 uur boven Bangkok, ligt dit bergachtige park, met veel dennenbos, open graslanden, en een mooie camping met fijne bungalows. De kans op olifanten is hier ongeveer 50 procent.
  Hier ligt Nam Nao national park
 8. Khao Sok national park
  Met name vanaf het water, tijdens een boottocht op het Cheow Lan meer, maak je een prima kans op het zien van olifanten. Zeker als je een prive-tour boekt, waarmee je meer tijd in het bos kunt doorbrengen, kun je specifieker op zoek en zijn je kansen zeker 50 procent.
  Hier ligt de pier van het Cheow Lan meer
 9. San Khala Khiri national park
  Deze plek ligt in een regio waar het lang onrustig is geweest. Wil je hierheen, check dan van te voren goed wat de situatie is. Dit nationale park wordt nauwelijks bezocht, wij zagen er nog nooit iemand anders, en ligt aan de grens met Maleisië. Er zijn geen hotels in de buurt, maar je kunt hier wel kamperen (verwacht geen voorzieningen behalve een toilet en een douche!). Op de trail die vanaf de camping loopt, worden regelmatig olifanten gezien.
  Hier ligt San Khala Khiri national park
 10. Elephant Nature Park
  Hoewel dit een opvangcentrum is en geen wildreservaat, biedt het park in Chiang Mai een ethisch verantwoorde manier om olifanten te zien en te helpen. Hier kunnen bezoekers olifanten observeren en verzorgen in een natuurlijke omgeving zonder ritten of shows.
  Hier ligt Elephant Nature Park

  Andere plekken waar je wilde olifanten kunt zien, die de top 10 net niet haalden: Bang Lang national park, Phu Luang wildlife sanctuary, Phu Khiao wildlife sanctuary en op veel plekken in Chachoengsao provincie.

  Wij bieden een mooi avontuur aan waarbij je vrijwel gegarandeerd wilde olifanten ziet, deze bekijk en boek je hier!

  Hier lees je meer reistips en nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *