Avontuurlijke reizen en vogeltrips in Thailand

Hoe kom ik van het vliegveld naar Bangkok?

Als je aankomt in Thailand, is dat waarschijnlijk op Suvarnabhumi, het internationale vliegveld. Vanaf hier kun je op verschillende manieren naar de stad reizen. Wij delen wat de opties zijn en wat ze kosten.

1. Taxi
Volg simpelweg de bordjes ’taxi’ en sluit achter aan in de rij. Taxi’s worden hier gedwongen hun meter te gebruiken, waardoor je nooit te veel betaalt. Je betaalt officieel 50 baht extra als ‘airport pick up fee’, en uit fatsoen is 50 baht fooi per koffer gebruikelijk. Een ritje naar de stad kost ongeveer 300-500 baht, afhankelijk van waar je moet zijn en hoe slecht het verkeer is. Je doet er gemiddeld tussen de 30 en de 60 minuten over.

2. Airport link
Als je alleen reist, is dit waarschijnlijk de goedkoopste optie. Volg de bordjes ‘airport link’ en koop een kaartje van maximaal 45 baht (afhankelijk van waar je uitstapt). Stap uit bij Makkasan (aansluiting met de blauwe metrolijn), Ratchaprop of Phaya Thai (aansluiting met de Skytrain Sukhumvit Lijn), afhankelijk van waar je moet zijn. Je doet er ongeveer een half uur over. De airport link gaat van 06:00 tot middernacht.
Hier lees je nog meer over de airport-link.

3. Grab Taxi
Je kunt ook al van te voren een taxi boeken via de applicatie ‘Grab Taxi’. Of boeken via de app als je eenmaal bent aangekomen op het vliegveld. Dit is een veilige manier van reizen, omdat je weet wie je chauffeur is, een prijsindicatie krijgt en een link naar iemand anders kan sturen die kan zien waar je bent. Chauffeurs doen extra hun best want weten dat jij ze een review kunt geven en hun naam bekend is bij Grab. Misdragen ze zich? Dan krijg jij vaak je geld terug. Gelukkig gebeurt dit bijna nooit.
Hier kun je de app ‘Grab’ downloaden (waar je trouwens ook eten mee kunt bestellen!)

4. Bus
De non-stop directe busroute van Suvarnabhumi naar Bangkok is niet meer in gebruik helaas, maar er zijn nog wel reguliere bussen. Deze rijden van 04.00 uur tot ongeveer 23.00 uur. Er zijn 11 buslijnen naar Bangkok en de omliggende gebieden, waarvan vooral deze twee handig zijn om te onthouden:
Lijn 551 – Suvarnabhumi Airport – Victory monument
Lijn 552 – Suvarnabhumi Airport – Skytrain ON Nut station
Je bent ongeveer een uur onderweg naar de binnenstad van Bangkok en je betaalt tussen de 24 en 70 baht.

Ps: als je via ons een avontuur boekt, halen we je op vanaf het vliegveld. Dat scheelt gedoe en tijd. Hier boek je ons startavontuur in Bangkok, waarbij je ook nog eens op een heerlijke groene plek verblijft (met zwembad!)

Lees hier meer reistips en nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *