Avontuurlijke reizen en vogeltrips in Thailand

De leukste winkelcentra van Bangkok

Wat doe je als het té warm en té nat is om buiten te wandelen? Dan bouw je winkelcentra! Bangkok heeft tientallen grote malls, met kledingwinkels, restaurants en bioscopen. Dit zijn wat ons betreft de leukste en meest bijzondere!

  1. Siam Paragon
    Een van Bangkok’s meest luxe winkelcentra, met high-end merken, een gigantisch aquarium, en een enorme bioscoop. Het biedt ook een groot scala aan eetgelegenheden en een luxe supermarkt. Dit winkelcentrum is ideaal voor wie op zoek is naar een premium winkelervaring.
  2. MBK Center
    Een paradijs voor koopjesjagers, MBK biedt acht verdiepingen vol met winkels, stalletjes en eetgelegenheden. Je vindt er elektronica, kleding, accessoires en souvenirs tegen betaalbare prijzen. Het is een favoriet onder zowel toeristen als lokale bewoners vanwege de variëteit en betaalbaarheid.
  3. CentralWorld
    Een van de grootste winkelcentra in Zuidoost-Azië, met winkels van internationale en lokale merken, een grote selectie aan restaurants, en diverse entertainment-opties zoals een ijsbaan en bioscoop. CentralWorld biedt voor elk wat wils, van mode tot technologie en lifestyle.
  4. Terminal 21
    Bekend om zijn unieke ontwerp waarbij elke verdieping een andere wereldstad vertegenwoordigt, zoals Parijs, Tokio en San Francisco. Het winkelcentrum biedt een mix van lokale en internationale winkels, een food court met betaalbare prijzen, en een bioscoop. Een leuke winkelervaring voor het hele gezin. Ook de foodcourt op de 5e verdieping is populair en bijzonder goedkoop.
  5. EmQuartier
    Dit luxueuze winkelcentrum maakt deel uit van het EM-district en heeft high-end merken, trendy boetieks, en gastronomische eetgelegenheden. Het design is modern en groen, met prachtige tuinen en watervallen. EmQuartier biedt een verfijnde winkelervaring voor mode- en designliefhebbers.
  6. Platinum Fashion Mall
    Een must-visit voor modeliefhebbers, vooral degenen die houden van betaalbare mode. Dit enorme warenhuis heeft honderden winkels die kleding, schoenen, en accessoires aanbieden tegen groothandelsprijzen. Ideaal voor wie de laatste trends wil oppikken zonder de bank te breken. Ook vindt je hier de bekende nep-sportschoenen (Nikes, etc) en voetbalshirts. Vlak buiten de mall is een grote outdoor markt, tussen Pratunam fashion mall en Bayoke skytower.
  7. Megaplaza
    Dit is een mall voor speelgoedliefhebbers, en nerds! Gelegen in Chinatown, verkopen ze hier op 6 verdiepingen allerhande spellen, speelgoed en beeldjes van magische figuren. Denk aan Disney, Magic the Gathering en Marvel. Ook erg leuk voor kinderen, want Lego is hier erg goedkoop. Op de bovenste 2 verdiepingen verkopen ze ook tweedehands camera’s en lensen, en repareren ze deze!
  8. Iconsiam
    Een van de nieuwste en meest luxe winkelcentra in Bangkok, gelegen aan de rivier. Iconsiam combineert winkels, eetgelegenheden, een kunst- en cultuurcentrum, en een luxe wooncomplex. Het biedt zowel high-end merken als lokale ambachten, plus een prachtig uitzicht op de Chao Phraya-rivier.
  9. Fortune town
    Deze mall is dé plek in Bangkok voor IT. Denk aan computers, telefoons, kabels, software en meer. Ook heeft deze mall een goede muziek-sectie, met CD’s, platen, gitaren en (electrische) piano’s. Voorheen was Pantip Plaza de beste plek voor IT maar die mall is inmiddels vergane glorie. Recht tegenover Fortune Town ligt de grote mall Central Rama 9, welke ook het bezoeken waard is.
  10. Mega Bangna
    Samen met Central World, moet dit een van de grootste malls van Bangkok zijn. Ikea is deel van dit winkelcentrum, welke in een rondje is gebouwd, waardoor je er eenvoudig doorheen loopt. Deze mall is vrij nieuw en regelmatig worden er delen bijgebouwd. Uiteraard is er een bioscoop, meerdere grote supermarkten, kledingwinkels en restaurants.
  11. The Mall Bangkapi
    Deze mall is erg lokaal, veel buitenlanders kom je hier niet tegen. Het winkelcentrum an sich is niet enorm bijzonder, alhoewel je er wel veel westerse winkels vindt, zoals H&M en Zara. Het bijzondere aan dit winkelcentrum, is een groot zwembad op de dak van de mall. Wij komen hier regelmatig met de kids en vinden het zwembad erg de moeite waard, ook vanwege de relatief lage toegangsprijs.

    De lijst met winkelcentra in Bangkok is nog veel langer. Ook de vele Central malls verdienen een benoeming. Denk aan Central Bang Na, Central Rama 9, Central Ladprao. Allemaal westerse winkelcentra waar je lekker in de airco kunt bijkomen van de hitte en drukte van de stad. Veel shop- en eetplezier!

    Zie hier meer nieuws en reistips

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *