Avontuurlijke reizen en vogeltrips in Thailand

De 10 leukste wijken in Bangkok

Wij krijgen regelmatig de vraag: wat is nu het echte centrum van Bangkok en waar moet ik verblijven tijdens een bezoek aan de bruisende hoofdstad van Thailand? Die vraag is niet eenduidig te beantwoorden, want Bangkok biedt een overvloed aan fascinerende buurten om te verkennen en te verblijven. Van historische charme tot moderne luxe en levendige straatmarkten; Bangkok heeft voor elk wat wils. Wij delen de 10 meest opvallende wijken van de stad.

De volgorde is willekeurig en het gaat om de leukste wijken voor toeristen om te bezoeken, niet perse de leukste wijken om in te wonen.

1. Sukhumvit: de expat wijk
 Als een van de meest populaire en kosmopolitische buurten van Bangkok, biedt Sukhumvit een mix van chique winkelcentra, trendy bars en restaurants, en luxe accommodaties. Het gebied strekt zich uit over een lange weg en is perfect voor liefhebbers van winkelen en uitgaan. Het gebied is relatief prijzig en veel expats wonen hier. De skytrain gaat langs het drukste deel van deze straat, dus je kunt er makkelijk komen. En weer vandaan.

2. Silom: het zakendistrict
Bekend als het financiële hart van Bangkok, is Silom een bruisende buurt met wolkenkrabbers, kantoorgebouwen en een levendige nachtmarkt. Hier vind je ook Lumpini Park, een oase van rust in de drukke stad, ideaal voor een ontspannen wandeling. De bekende rosse buurt Patpong, en wat gezellige avondmarkten vind je ook in Silom.

3. Siam: shop til you drop
Voor winkelliefhebbers is Siam een waar paradijs, met gigantische winkelcentra zoals Siam Paragon en CentralWorld. Naast winkelen biedt deze buurt ook een scala aan eetgelegenheden, van lokale straatgerechten tot internationale keukens. Goedkoop shoppen kan hier ook: Pratunam ligt hier vlakbij en heeft naast een goedkope buitenmarkt (kijk ‘s avonds eens rondom de Bayoke skytower) ook een goedkope wholesales winkelcentrum, genaamd Pratunam fashion mall.

4. Old Town (Rattanakosin): historische pracht
Wil je een stukje geschiedenis van de stad zien? Dan is dit gedeelte van Bangkok the place to be. Hier vind je iconische bezienswaardigheden zoals het Koninklijk Paleis en de Tempel van de Smaragdgroene Boeddha. Slenter door de smalle steegjes en bewonder de prachtige architectuur uit vervlogen tijden.

5. Bangkrachao: de groene long
Dit is een vreemde eend in de bijt, want officieel ligt Bangkrachao in de provincie Samut prakan. Toch ben je vanaf deze rustige oase zo in hartje Bangkok. Deze wijk is geweldig groen, met veel parkjes en vol met oudere huizen, omgeven door water. Je waant je hier in het Bangkok van 50 jaar geleden. Wij brengen onze gasten graag hier onder, omdat het hier een stuk rustiger is dan in de rest van het hete en altijd wakkere Bangkok.
Ontdek hier ons Bangkok starterspakket in Bangkrachao

6. Chinatown (Yaowarat): oosterse kleuren en geuren
Deze wijk is absoluut een bezoekje waard, zeker als je van hectiek en gekke snuisterijen houdt. Vooral de hoofdader van deze wijk – de straat Yaowarat – is gevuld met kleurrijke markten met souvenirs maar ook veel gekke medicijnen en oosterse gerechten, eetkraampjes en Chinese tempels. Je proeft hier heerlijke Chinese gerechten, terwijl je geniet van de unieke ambiance van deze historische wijk.

7. Thonglor: Hip en happening
Voor een trendy en hippe sfeer moet je in Thonglor zijn, waar luxe boetieks, designrestaurants en hippe cafés elkaar afwisselen. Deze buurt trekt een jong en trendy publiek aan dat op zoek is naar een moderne en levendige ervaring.

8. Banglamphu: backpackers centrum
Als je op zoek bent naar een meer authentieke en budgetvriendelijke ervaring, dan is Banglamphu de place to be. Deze buurt staat bekend om zijn goedkope guesthouses, lokale eetgelegenheden en levendige avondmarkten, zoals de beroemde Khao San Road. Je struikelt hier wel over de buitenlandse toeristen, daar moet je tegenkunnen.

Als je op zoek bent naar een meer authentieke en budgetvriendelijke ervaring, dan is Banglamphu de place to be.

9. Ari: upcoming en relax
Ari is een opkomende wijk, met een ontspannen en residentiële sfeer, weg van de drukte van het stadscentrum. Veel buitenlanders wonen graag hier, omdat het er relatief rustig is, maar toch dicht bij Sukhumvit, en vol met charmante cafés, gezellige restaurants en boetiekjes. Kortom: een perfecte wijk om te genieten van een rustige en lokale ambiance.

10. Huai Kwang: goedkoop, lokaal en levendig
Dit is een niet heel bekende wijk, maar wel erg interessant. We zijn wat bevooroordeeld omdat we hier zelf jarenlang woonden, maar denken dat de wijk leuk is om in te verblijven. Zeker als je vlakbij het MRT-station Huai Kwang verblijft, waar veel chinese restaurantjes zitten, hippe koffietentjes en massageplekken. En veel betaalbare hotels. Ook zit de grote Huai Kwang fresh-market hier, waar je het lokale leven van dichtbij kunt aanschouwen, zonder andere toeristen om je heen. De drukbezochte Ganesha-tempel zit ook op de hoek van de Huai Kwang kruising. Je verblijft hier goedkoper dan elders, en zit alsnog dicht bij bijvoorbeeld Chatuchak market of het drukke Sukhumvit.

Zelf eens op avontuur in Bangkok? Bekijk hier onze avonturen die in deze bruisende stad beginnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *