Onontdekt West-Thailand (selfdrive)

Reissom: 515,00 p.p. bij 2 personen

Reisduur: 7 dagen/6 nachten
Je reist langs: Bangkok, Kanchanaburi, Sangklaburi, Sai Yok
Beste reistijd: Dit avontuur kun je het hele jaar door beleven. Van november tot februari is het wat koeler, het regenseizoen is van juni tot oktober. Lees hier meer over weer/klimaat in Thailand

Korte reisbeschrijving:
In een week ontdek je de prachtige provincie Kanchanaburi, en dan met name het afgelegen Sangklaburi. Op een vrije en avontuurlijke manier, want je rijd zelf. Je leert over de Nederlandse geschiedenis in deze regio, en verblijft op prachtige, groene plekken, waar je niet veel andere toeristen zult tegenkomen. Je maakt een boottocht over een prachtig meer, langs een verzonken stad, en bezoekt een van de grootste houten bruggen ter wereld.

Beschrijving

Uitgebreide reisinformatie

In een week ontdek je de prachtige provincie Kanchanaburi. En niet alleen de bekende, toeristische plekken aan, maar vooral onontdekte parels en afgelegen bestemmingen. Op een heerlijk ontspannen en vrije manier, want je reist per huurauto (lees hier meer over autorijden in Thailand). Je verblijft een deel van dit avontuur in het afgelegen Sangklaburi, een grensstadje naast Myanmar, met veel Mon-cultuur. Hier slaap je in een hotel met uitzicht op een prachtig meer, en verken je ditzelfde meer per boot. Ook zie je vanuit je hotel de zeer indrukwekkende houten mon-brug, die enorm fotogeniek is. Tijdens de trip kun je verschillende plekken bezoeken met Nederlandse invloeden. Denk aan de zeer indrukwekkende Hellfire-pass, waar je via een Nederlandse audiogids meer leert over de Nederlandse geschiedenis van dit gebied. Je sluit het avontuur af in de stad Kanchanaburi zelf, in een heerlijk hotel met zwembad, pal aan de rivier en met uitzicht op de beroemde ‘bridge over de river Kwai’

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Wat is inbegrepen bij de reissom?

 • 6 overnachtingen
 • Autohuur
 • Boottocht op stuwmeer
 • Bij de meeste hotels is het ontbijt inbegrepen. 

Kinderen die met ouders meereizen, betalen minder, afhankelijk van de situatie, zoals is er een eigen kamer nodig, etc.

Niet inbegrepen kosten:

 • Je tankt ter plekke zelf en kiest zelf waar en wanneer je eet (ontbijt meestal wel inbegrepen).
 • Internationale vlucht

Hoogtepunten

 • Grootste houten brug ter wereld
 • Boottocht naar verzonken stad
 • Hell fire pass: indrukwekkend oorlogsmonument midden in de natuur
 • Bridge over the river Kwai

Programma

Dag  1: rit naar Kanchanaburi

Dit avontuur begint in Bangkok, de enorme metropool die nooit slaapt. In de ochtend haal je de huurauto op en rijd je over prettige wegen, omgeven door rijstvelden en heuvels, naar Kanchanaburi, een rit van ongeveer 3.5 uur. Je slaapt op een bijzondere plek, pal aan de beroemde rivier Kwae (van de gelijknamige film). De kamers zijn eenvoudig; we kiezen dit hotel vooral vanwege de prachtige locatie, inclusief een zwembad met een fantastisch uitzicht op de rivier en de groene heuvels daarom heen. Een perfecte omgeving om te wennen aan de tropische temperaturen en eventueel je jetlag kwijt te raken. Het hotel ligt niet in de stad zelf maar juist op de route naar Sangklaburi, en is daardoor heerlijk rustig.

Dag 2: Rit naar Sangklaburi

Vandaag reis je verder naar het prachtige Sangklaburi, waar je bijna geen toeristen zult tegenkomen. Je verblijft hier aan een prachtig meer, omgeven door heuvels, met uitzicht op de zeer spectaculaire Mon-brug, een van de grootste houten bruggen ter wereld. We raden je aan om tijdens de rit vooral te stoppen bij de Hellfire pass, een aangrijpend oorlogsmonument, midden in de natuur. Hier leer je tijdens een wandeling over de aangrijpende geschiedenis van deze plek, en welke rol Nederland hierin speelde. Je kunt hier gratis naar binnen en ook de Nederlandse audiotour kost niets. 

Dag 3: boottocht naar verzonken tempels

Vandaag maak je een boottocht over het mooie stuwmeer, op zoek naar verzonken tempels. Je doet dit in de ochtend of de middag, afhankelijk van je eigen voorkeur. Je vaart over een prachtig meer, omgeven door groene heuvels. Onderweg stop je op verschillende plekken waar tempels, afhankelijk van de waterhoogte in dat seizoen, deels onder water staan.

Dag 4: Ontdek Sangklaburi

Ook vandaag verblijf je in deze rustige, maar gezellige stad. Je kunt hier geweldig wandelen, bijvoorbeeld naar de indrukwekkende Mon-brug, die nog veel gebruikt wordt door locals. Het stadje ademt enorm veel cultuur en doet erg romantisch en authentiek aan. En nogmaals: veel andere toeristen zul je hier niet zien, omdat je je in een uithoek van Thailand begeeft. Je kunt ook de drie pagode-pass bezoeken, op de grens met Myanmar, aangezien je over een auto beschikt. Hier is bijvoorbeeld een leuke grensmarkt, die het bezoeken waard is.

Dag 5: Sai Yok waterval

Vandaag rijd je weer terug in de richting van Kanchanaburi. In de ochtend is er nog tijd om de bekende drie-pagode-pass te bezoeken, een grensovergang met Myanmar, mocht je dit gister niet gedaan hebben. Tijdens de rit naar Kanchanaburi, kom je langs verschillende plekjes die het ontdekken waard zijn. Zo rijd je langs een prachtig nationaal park (Khao Laem) of bijvoorbeeld de mooie waterval Sai Yok, welke een stop waard is. Hier kun je leuk lunchen. Vanavond slaap je op een heerlijke plek, pal een de rivier, met uitzicht op de beroemde ‘Bridge over the river Kwai’. Er is een door groen omgeven zwembad aanwezig!

Dag 6: Kanchanaburi/Bridge over the river Kwai

Vandaag wordt je wakker in een heerlijk hotel, met een zwembad. Je ontbijt aan de rivier, met uitzicht op de beroemde ‘bridge over de river kwai’. Je kiest vandaag je eigen programma. Je kunt lekker aan het zwembad liggen, of de stad verkennen. Je vindt hier bijvoorbeeld indrukwekkende oorlogsmusea en een begraafplaats waar honderden Nederlandse oorlogsslachtoffers begraven liggen. Ook zijn er veel gezellige restaurantjes, koffietentjes en lokale markten. Een treinritje door de groene omgeving, behoort ook tot de mogelijkheden. Of als meer natuur wilt, zou je naar de bekende Erawan watervallen kunnen rijden. 

Dag 7: Terug naar Bangkok

Vandaag eindigt dit avontuur en rijd je terug naar Bangkok. Hier lever je de huurauto weer in en vlieg je terug naar Nederland, of je vervolgt je reis naar zuid of noord Thailand. Hier vind je eventuele vervolg-avonturen. Of zie onze suggesties hieronder!

Dit avontuur sluit mij aan op:

 • Reissom: 459,00 p.p. bij 2 personen

  Reisduur: 7 dagen/6 nachten
  Je reist langs: Chiang Mai, Phayao, Chiang Rai, Thaton, Muang Khong, Chiang Dao
  Beste reistijd: Dit avontuur kun je het hele jaar door beleven. Van november tot februari kan het vrij koel zijn, vooral in de bergen. Het regenseizoen is van juni tot oktober. Rond maart is de lucht minder schoon, omdat boeren hun land afbranden. Lees meer over weer/klimaat in Thailand

  Korte reisbeschrijving:
  In een week maak je kennis met het prachtige, bergachtige noorden van Thailand. Op een ontspannen manier, want je reist vooral per prive-taxi. Je ziet groen in diverse soorten en maten: rijstvelden, bossen, rivieren, en vooral veel bergen. Ook kom je in gezellige (berg)dorpen en de provinciehoofdstad Chiang Mai. Onderweg ontmoet je lokale bergstammen, en ontdek je grotten, markten, de lokale keuken en nog veel meer.

 • Reissom: 745,00 p.p. bij 2 personen

  Reisduur: 7 dagen/6 nachten
  Je reist langs: Phuket, Khao Lak, Phang Nga baai, Khao Sok
  Beste reistijd:Dit avontuur is het hele jaar te boeken. De droogste tijd is van december tot april, wanneer het bijna niet regent, alhoewel je dat in Zuid-Thailand nooit zeker weet. Van mei tot november regent het regelmatig, maar ook zijn er soms droge weken en schijnt de zon alsnog bijna elke dag. De jungle is dan ook groener, maar er zijn gemiddeld minder zonuren op een dag. Lees hier meer over weer/klimaat in Thailand.

  Korte reisbeschrijving:
  Dit avontuur is een mooie mix van natuur en strand. Omdat je zelf rijdt, ben je enorm flexibel en kun je stoppen waar je wilt. Je reist in een week langs de mooiste plekjes in de provincies Phang Nga en Surat Thani. Je bezoekt watervallen, maakt een boottocht door een van de mooiste baaien van de wereld. En je slaapt een nacht  op een meer, midden in de oudste jungle ter wereld. Waar je kans maakt op het zien van olifanten, otters, vogels, en veel meer!

 • Reissom: 485,00 p.p. bij 2 personen

  Reisduur: 7 dagen/6 nachten
  Je reist langs: Bangkok, Koh Samet
  Beste reistijd: de beste tijd voor dit avontuur is van november tot april. Dan is het weer het beste en valt er vrijwel geen regen. De rest van het jaar kun je deze trip ook boeken, maar is de kans op regen (vaak laat in de middag) groter. De zon schijnt dan alsnog vrijwel elke dag, maar minder dan in de droge tijd. Lees meer over weer/klimaat in Thailand

  Korte reisbeschrijving:
  In een week ontdek je eerst de gigantische aziatische metropool Bangkok, waarna je heerlijk vakantie gaat vieren op het prachtige tropische eiland Koh Samet. Het eiland is vrij overzichtelijk en niet zo ver van Bangkok en daarmee erg geschikt voor een ontspannen week. Je kunt het eiland verkennen met de brommer, of gewoon lekker genieten van het strand bij je hotel. 

Onontdekt West-Thailand (selfdrive)

Reissom: 515,00 p.p. bij 2 personen