Bergen en valleien van Noord-Thailand

Reissom: 459,00 p.p. bij 2 personen

Reisduur: 7 dagen/6 nachten
Je reist langs: Chiang Mai, Phayao, Chiang Rai, Thaton, Muang Khong, Chiang Dao
Beste reistijd: Dit avontuur kun je het hele jaar door beleven. Van november tot februari kan het vrij koel zijn, vooral in de bergen. Het regenseizoen is van juni tot oktober. Rond maart is de lucht minder schoon, omdat boeren hun land afbranden. Lees meer over weer/klimaat in Thailand

Korte reisbeschrijving:
In een week maak je kennis met het prachtige, bergachtige noorden van Thailand. Op een ontspannen manier, want je reist vooral per prive-taxi. Je ziet groen in diverse soorten en maten: rijstvelden, bossen, rivieren, en vooral veel bergen. Ook kom je in gezellige (berg)dorpen en de provinciehoofdstad Chiang Mai. Onderweg ontmoet je lokale bergstammen, en ontdek je grotten, markten, de lokale keuken en nog veel meer.

Beschrijving

Uitgebreide reisinformatie

In een week maak je uitgebreid kennis met het prachtige, bergachtige noorden van Thailand. Je reist vanuit de provinciehoofdstad Chiang Mai, naar de indrukwekkende bergen van Chiang Dao. Onderweg zie je vooral rijstvelden, bergtoppen en rivieren. Kortom: veel natuur!

Tijdens de reis stop je op de mooiste plekjes, voor een foto of een verse fruitshake. Na Chiang Dao, vervolgt de reis naar een schattig dorp, in een prachtige vallei. Hier kun je heerlijk wandelen, of op de lokale markt bergstammen in kleurrijke kledij bekijken.

We hopen dat je het groen en de bergen hierna nog niet zat bent, want je reist door naar het schilderachtige Mae Salong. Hier kun je theeplantages (met fantastische uitzichten) bezoeken, door de bergen hiken, of juist relaxen aan het zwembad bij je hotel.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Wat is inbegrepen bij de reissom?

 • 6 overnachtingen
 • 7 dagen vervoer met privé chauffeur
 • Gids op dag 3
 • Ontbijt (bij de meeste hotels)

Kinderen die met ouders meereizen, betalen minder, afhankelijk van de situatie, zoals is er een eigen kamer nodig, etc.

Niet inbegrepen kosten:

 • Overige maaltijden
 • Internationale vlucht

Hoogtepunten

 • Indrukwekkende bergen in Chiang Dao
 • Sportieve hike door natuur 
 • Prachtig dorp in idyllische valei: Thatorn
 • Lokale theeplantages met indrukwekkende uitzichten
 • Geweldige wandel-opties in Mae Salong

Programma

Dag 1: Aankomst Chiang Mai

Vandaag begint jullie avontuur, en wel in de prachtige stad Chiang Mai, in het noorden van Thailand. Hier kun je uitrusten (en het zwembad bij je hotel proberen) of juist de stad ontdekken. Breng een bezoek aan een prachtige tempel boven op de berg Doi Suthep (met fantastisch uitzicht over de stad), lunch langs de rivier (tip: proef Khao Soi, hét lokale gerecht) of struin over een van de kleurrijke markten. Of wat dacht je van een cursus Thais koken? We hebben een hotel uitgekozen welke groen en rustig is, maar ook op loopafstand van de gezellige binnenstad.

Dag 2: Reis naar Chiang Dao

Vandaag staat er een korte, maar mooie rit op het programma. In anderhalf uur word je per privé-taxi naar Chiang Dao gebracht, een dorpje aan de voet van de prachtige berg Doi Chiang Dao (2175m). Hier verblijf je in een groen resort, met veel heuvels en vogels om je heen. De omgeving van Chiang Dao bestaat uit indrukwekkende bergpieken, waar je veel tropische vogels vindt (meer dan 300 soorten). Het is zelfs een van de beste plekken in de wereld om de Giant Nuthatch en Mrs’s Hume’s pheasant te zien, beide bedreigde vogelsoorten. Maar ook de niet vogelaar heeft het zeker naar zijn zin in deze prachtige omgeving.

Dag 3:  Prachtige hike

Vandaag ga je met een ervaren, lokale gids de bergen in. Samen hiken jullie naar een indrukwekkend uitkijkpunt. Ook de route daar naar toe is mooi en leidt door heerlijke natuur. De klim gaat omhoog, dus is bij vlagen pittig. Maar omdat je met een prive-gids loopt, past hij het tempo op jullie aan. Je begint na het ontbijt met wandelen, en komt ergens in de middag terug bij jullie hotel. De gids is populair dus soms is hij niet beschikbaar. In dit geval kun je zelf op een huurbrommer (of gewoon te voet) de omgeving verkennen. De kosten van de gids worden in deze gevallen uiteraard van de reissom afgetrokken.

Dag 4: Reis naar Thaton

Na twee heerlijke nachten in Chiang Dao, vervolgt de reis vandaag in de richting van Thaton. In ongeveer 2,5 uur, brengt een privé-taxi je via gezellige dorpjes en rijstvelden naar het valleidorp Thaton. Je verblijft pal aan een de rivier, in een gezellig guesthouse, met zwembad. Langs deze rivier ligt een gezellige avondmarkt, waar vrouwen uit bergstammen, herkenbaar aan hun traditionele kledij, vaak hun oogst verkopen. De eigenaresse van het hotel is bijzonder vriendelijk en helpt je graag op weg in Thaton. Ook kun je via haar lokale excursies boeken, zoals een boottrip op de rivier of bezoek aan een bergstam.

Dag 5-6:  Mae Salong

Na het ontbijt, word je opgehaald en gebracht naar het bergdorpje Mae Salong. Dit dorpje voelt niet erg thais aan, eerder wat Chinees. Dit komt doordat het in 1960 is gesticht door Chinese communisten, op de vlucht voor de Chinese burgeroorlog. Het dorp is hooggelegen en staat bekend om zijn prachtige theeplantages. Vanaf hier heb je geweldige uitzichten over de omgeving. Je hebt vandaag en morgen om het stadje (en de natuur er om heen) te verkennen. Lopend of wellicht per scooter (lees hier meer over scooter rijden in Thailand). Het is ook mogelijk om in het dorp een trekking (te voet of per paard) naar een van de bergstammen in de buurt te regelen. Mocht je echt wat willen meekrijgen van de lokale cultuur, dan moet je vroeg op om naar de markt te gaan. Hier doen de locals hun inkopen. Doe je het liever rustig aan, dan is er aan het einde van de middag nog een andere markt waar de lokale bergstammen hun lokale producten verkopen. We hebben een hotel gekozen met zwembad, vanaf waar je een mooi uitzicht over de heuvels hebt.  

Dag 7: Terug naar Chiang Mai

Vandaag reis je terug naar het beginpunt van dit avontuur: Chiang Mai. Onderweg is er genoeg te zien. Zo kun je de chauffeur vragen te stoppen bij de langnekken; een bekende stam waar de vrouwen gouden ringen om hun nek hebben. Hier kun je, tegen een kleine betaling, proeven van de lokale cultuur. Als je dit te toeristisch vindt, kun je bijvoorbeeld ook een bezoekje brengen aan de beroemde witte tempel in Chiang Rai: Wat Rong Khun. Eenmaal in Chiang Mai, vervolg je de reis naar eigen wens. Vlieg bijvoorbeeld naar een tropisch eiland, of ontdek centraal Thailand. Bekijk hier eventuele vervolg-avonturen, of zie onze suggesties hieronder!

Dit avontuur sluit mooi aan op:

 • Reissom: 715,00 p.p. bij 2 personen

  Reisduur: 7 dagen/6 nachten
  Je reist langs: Phuket, Khao Lak, Koh Surin, Kuraburi
  Beste reistijd: De beste tijd voor dit avontuur is van november tot april. Dan is het weer het beste en valt er weinig regen. Aangezien Koh Surin van mei tot oktober dicht is, is deze reis dan niet te boeken.

  Korte reisbeschrijving:
  Tijdens dit avontuur bezoek je de mooiste stranden en eilanden van Thailand, die nog niet overspoeld zijn door toeristen. Je verblijft in mooie hotels aan indrukwekkende stranden, en vooral je tijd op Koh Surin zal je niet snel vergeten. Dit is een tropisch eiland zoals je het alleen in films ziet…

 • Reissom: 515,00 p.p. bij 2 personen

  Reisduur: 7 dagen/6 nachten
  Je reist langs: Bangkok, Kanchanaburi, Sangklaburi, Sai Yok
  Beste reistijd: Dit avontuur kun je het hele jaar door beleven. Van november tot februari is het wat koeler, het regenseizoen is van juni tot oktober. Lees hier meer over weer/klimaat in Thailand

  Korte reisbeschrijving:
  In een week ontdek je de prachtige provincie Kanchanaburi, en dan met name het afgelegen Sangklaburi. Op een vrije en avontuurlijke manier, want je rijd zelf. Je leert over de Nederlandse geschiedenis in deze regio, en verblijft op prachtige, groene plekken, waar je niet veel andere toeristen zult tegenkomen. Je maakt een boottocht over een prachtig meer, langs een verzonken stad, en bezoekt een van de grootste houten bruggen ter wereld.

 • Reissom: 485,00 p.p. bij 2 personen

  Reisduur: 7 dagen/6 nachten
  Je reist langs: Bangkok, Koh Samet
  Beste reistijd: de beste tijd voor dit avontuur is van november tot april. Dan is het weer het beste en valt er vrijwel geen regen. De rest van het jaar kun je deze trip ook boeken, maar is de kans op regen (vaak laat in de middag) groter. De zon schijnt dan alsnog vrijwel elke dag, maar minder dan in de droge tijd. Lees meer over weer/klimaat in Thailand

  Korte reisbeschrijving:
  In een week ontdek je eerst de gigantische aziatische metropool Bangkok, waarna je heerlijk vakantie gaat vieren op het prachtige tropische eiland Koh Samet. Het eiland is vrij overzichtelijk en niet zo ver van Bangkok en daarmee erg geschikt voor een ontspannen week. Je kunt het eiland verkennen met de brommer, of gewoon lekker genieten van het strand bij je hotel. 

Bergen en valleien van Noord-Thailand

Reissom: 459,00 p.p. bij 2 personen