Selfdrive langs meren, bergen en rivieren

Reissom: 445,00 p.p. bij 2 personen

Reisduur: 7 dagen/6 nachten
Je reist langs: Chiang Mai, Phayao, Chiang Rai, Thaton, Muang Khong, Chiang Dao
Beste reistijd:
Dit avontuur kun je het hele jaar door beleven. Van november tot februari kan het vrij koel zijn, vooral in de bergen. Het regenseizoen is van juni tot oktober. De zon schijnt dan alsnog vrijwel elke dag, maar het is natter (en groener!). Rond maart is de lucht minder schoon, omdat boeren hun land afbranden. Lees meer over klimaat/weer in Thailand

Korte reisbeschrijving:
In een week ontdek je het noorden van Thailand, en dan vooral de groene kant. Heerlijk vrij en avontuurlijk, want je rijd zelf. Vanaf Chiang Mai ga je via het serene meer in Phayao, naar de indrukwekkende bergketens van Chiang Dao. Veel toeristen zul je niet tegenkomen, want je reist vooral in rustige en groene gebieden.

 

Beschrijving

Uitgebreide reisinformatie

In een week ontdek je het noorden van Thailand, en dan vooral de groene kant. Heerlijk vrij en avontuurlijk, want je rijd zelf. Rijden is in Thailand goed te doen, zeker aangezien je in een automaat rijd (lees hier meer over zelf rijden in Thailand). Het stuur zit wel aan de andere kant, maar dat went snel. Je begint dit avontuur in het gezellige Chiang Mai. Vanaf daar rijd je naar een schattig stadje gelegen aan het mooiste meer van Thailand: Phayao. Nog maar net bijgekomen van de schoonheid van het water, reis je door naar de indrukwekkende bergketens van Chiang Dao. Hier slaap je in een heerlijk boerendorp, ver weg van de drukte. Veel toeristen zul je tijdens dit avontuur niet tegenkomen, want de parels die je bezoekt, zijn nog niet ontdekt door het massatoerisme.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Wat is inbegrepen bij de reissom?

 • 6 overnachtingen
 • Autohuur
 • Bij de meeste hotels is het ontbijt inbegrepen. 

Kinderen die met ouders meereizen, betalen minder, afhankelijk van de situatie, zoals is er een eigen kamer nodig, etc.

Niet inbegrepen kosten:

 • Je tankt ter plekke zelf en kiest zelf waar en wanneer je eet.
 • Internationale vlucht
 • Entreegelden voor nationale parken (bijvoorbeeld Chiang Dao wildlife sanctuary voldoe je ter plekke met contant geld, 200 baht per persoon. Dit kunnen wij helaas niet van te voren vanaf afstand regelen)

Hoogtepunten

 • Het mooiste meer van Thailand, omgeven door bergen: Phayao
 • Gezellig stadje omgeven door prachtige rijstvelden: Thaton
 • Boerendorp in schilderachtige omgeving: Muang Khong
 • Indrukwekkende bergpieken in Chiang Dao

Programma

Dag 1: Aankomst in Chiang Mai: ontdek de stad

Vandaag kom je aan in de grootste stad van Noord-Thailand: Chiang Mai. Nadat je je huurauto hebt opgehaald op het vliegveld (of laten bezorgen bij het hotel, afhankelijk van jullie planning), kun je lekker bijkomen bij het zwembad in het hotel. We hebben een prettig hotel pal aan de rivier uitgekozen, op loopafstand van het historisch centrum. Ook vlakbij lokale markten. Het hotel heeft het een relax zwembad, recht naast de rivier. Of misschien wil je liever de stad verkennen. Maak bijvoorbeeld een trip naar de prachtige en beroemde tempel Doi Suthep, vanaf waar je een geweldig uitzicht hebt over de stad. Niet te laat naar bed, want morgen staat er een lange rit op het programma.

Dag 2: Rit naar Phayao

Vandaag rijd je de mooie route van Chiang Mai naar Phayao. Een rit door prachtige bergen en groene rijstvelden. Je kiest zelf waar en wanneer je stopt, en aan gezellige koffietentjes onderweg is gelukkig geen gebrek. Zonder stops duurt de trip ruim 2 uur, maar je hebt de hele dag de tijd, dus je bepaalt lekker je eigen tempo. Eenmaal aangekomen in Phayao, check je in bij je hotel, welke aan een prachtig meer ligt. Dit is een van de mooiste meren van Thailand, omgeven door bergen en met een gezellige boulevards. Veel toeristen vindt je hier niet, maar de locals komen hier graag flaneren. Geniet lekker van een wandeling langs het water en zie onderweg bootjes voorbij komen, roofvogels jagen op vis, en de prachtige bergen op de achtergrond. Ook kun je leuk dineren aan het water, wij tippen je graag waar!

Dag 3: ontdek (de omgeving van) Phayao

Vandaag heb de hele dag om Phayao en de prachtige omgeving te ontdekken. Maak in de ochtend vooral een wandeling langs het serene meer en zie hoe de locals hun dag beginnen. Snack wat bij een van de vele streetfood-stalletjes en koel af met een lekkere ijskoffie. Als je er op uit wilt, kun je bijvoorbeeld een boottocht maken op het meer, en een gezonken tempel bezoeken. Of ga juist de natuur in, bijvoorbeeld om de unieke Green Peafowls te zien. Wil je het rustiger aan doen, dan geniet je van het zwembad bij het hotel, of zipt van je fruitshare op het terras met fantastisch uitzicht. 

Dag 4: Thaton

Vandaag weer op pad, en wel naar Thaton. De rit duurt zonder stops een krappe 3 uur. Maar onderweg is er genoeg te zien, dus reken meer tijd voor de trip. Het voordeel van een selfdrive is dat je kunt stoppen waar en wanneer je wilt. Bijvoorbeeld bij de beroemde witte tempel in Chiang Rai. Of de prachtige theeplantages in de heuvels van Mae fa luang. Wij tippen je graag over leuke en mooie stops onderweg. Vanavond slaap je in het schattige valleidorp Thaton, waar je wederom aan een rivier slaapt. Het valleistadje is omgeven door rijstvelden en bergen, die het bezoeken zeker waard zijn. Ook zijn er gezellige marktjes, waar lokale bergstammen (in lokale kledij) vaak hun inkopen doen of hun oogst verkopen. De eigenaresse van het hotel is bijzonder vriendelijk en helpt je graag op pad in Thaton.

Dag 5+6: Schilderachtig boerendorp

We hopen dat je de bergen nog niet zat bent, want tijdens de rit naar Muang Khong (een slaperig maar schilderachtig dorpje), word je voortdurend omgeven door groen en indrukwekkende rotsformaties. De rit leidt dwars door Chiang Dao Wildlife sanctuary, een groen gebied met veel vogels. Onderweg kun je stoppen om de piek van Doi Chiang Dao te aanschouwen, de op een-twee-na hoogste berg van Thailand. Als je na ongeveer 3 uur rijden aankomt, begeef je je in een prachtig boerendorp, in een mooie vallei. Je komt hier vrijwel geen andere toeristen tegen. Vanaf je guesthouse, heb je een geweldig uitzicht over het platteland. Bestel een ijskoffie of een biertje en het enige wat je hoort is het loeien van de koeien en het stromen van beekjes. Ook kun je hier heerlijk wandelen door de rijstvelden, en een fruitshake scoren bij het lokale koffietentje. Mocht je van vogels houden, kun je de eigenaar van het guesthouse vragen naar goede plekjes. Ze is zelf een liefhebber, en weet bijvoorbeeld waar je de Crested Kingfisher kunt zien, een zeldzame vogel die je nergens anders in Thailand kunt vinden.

Dag 7: Rijden naar Chiang Mai

Vandaag staat er een rit van ruim 100 kilometer op het programma, veelal over kronkelige bergwegen. De wegen zijn goed en leiden je al snel terug naar het beginpunt van dit avontuur: Chiang Mai. Hier lever je de auto in en vervolg je je reis. Bijvoorbeeld in het mooie zuiden, of juist in het onontdekte West-Thailand. Hier vind je eventuele vervolg-avonturen. Of zie onze suggesties hieronder. 

Dit avontuur sluit mooi aan op:

 • Reissom: 715,00 p.p. bij 2 personen

  Reisduur: 7 dagen/6 nachten
  Je reist langs: Phuket, Khao Lak, Koh Surin, Kuraburi
  Beste reistijd: De beste tijd voor dit avontuur is van november tot april. Dan is het weer het beste en valt er weinig regen. Aangezien Koh Surin van mei tot oktober dicht is, is deze reis dan niet te boeken.

  Korte reisbeschrijving:
  Tijdens dit avontuur bezoek je de mooiste stranden en eilanden van Thailand, die nog niet overspoeld zijn door toeristen. Je verblijft in mooie hotels aan indrukwekkende stranden, en vooral je tijd op Koh Surin zal je niet snel vergeten. Dit is een tropisch eiland zoals je het alleen in films ziet…

 • Reissom: 595,00 p.p. bij 2 personen

  Reisduur: 7 dagen/6 nachten
  Je reist langs: Bangkok, Kaeng Krachan, Kui Buri, Sam Roi Yot, Hua Hin
  Beste reistijd: Dit avontuur kun je het hele jaar door beleven. Van november tot april is het meestal droog, en van november tot februari wat koeler. Het regenseizoen is van mei tot oktober. Dan schijnt de zon alsnog bijna elke dag, maar is het natter (dus ook groener!) Lees hier meer over weer/klimaat in Thailand

  Korte reisbeschrijving:
  Deze selfdrive is de perfecte mix tussen een strandvakantie en actief de natuur in. Je verblijft een paar dagen aan een heerlijk en niet-toeristische strand (en dus lekker rustig!). Maar je gaat ook de jungle in, op zoek naar olifanten, gaurs, gibbons en vogels. Je maakt op een comfortabele manier kennis met de prachtige natuur in Thailand. En je voelt je vrij, want je rijdt zelf.

 • Reissom: 485,00 p.p. bij 2 personen

  Reisduur: 7 dagen/6 nachten
  Je reist langs: Bangkok, Koh Samet
  Beste reistijd: de beste tijd voor dit avontuur is van november tot april. Dan is het weer het beste en valt er vrijwel geen regen. De rest van het jaar kun je deze trip ook boeken, maar is de kans op regen (vaak laat in de middag) groter. De zon schijnt dan alsnog vrijwel elke dag, maar minder dan in de droge tijd. Lees meer over weer/klimaat in Thailand

  Korte reisbeschrijving:
  In een week ontdek je eerst de gigantische aziatische metropool Bangkok, waarna je heerlijk vakantie gaat vieren op het prachtige tropische eiland Koh Samet. Het eiland is vrij overzichtelijk en niet zo ver van Bangkok en daarmee erg geschikt voor een ontspannen week. Je kunt het eiland verkennen met de brommer, of gewoon lekker genieten van het strand bij je hotel. 

Noordelijk Avontuur 2 Chiang Mai Chiang Rai

Selfdrive langs meren, bergen en rivieren

Reissom: 445,00 p.p. bij 2 personen