Het eiland van je dromen

Reissom: 715,00 p.p. bij 2 personen

Reisduur: 7 dagen/6 nachten
Je reist langs: Phuket, Khao Lak, Koh Surin, Kuraburi
Beste reistijd: De beste tijd voor dit avontuur is van november tot april. Dan is het weer het beste en valt er weinig regen. Aangezien Koh Surin van mei tot oktober dicht is, is deze reis dan niet te boeken.

Korte reisbeschrijving:
Tijdens dit avontuur bezoek je de mooiste stranden en eilanden van Thailand, die nog niet overspoeld zijn door toeristen. Je verblijft in mooie hotels aan indrukwekkende stranden, en vooral je tijd op Koh Surin zal je niet snel vergeten. Dit is een tropisch eiland zoals je het alleen in films ziet…

Beschrijving

Uitgebreide reisinformatie

Dit avontuur is perfect voor liefhebbers van zon, zee en strand. Maar dan niet zomaar strand. Je verblijft tijdens deze trip op de mooiste stranden van Thailand. De eerste dagen slijt je aan een rustig, maar prachtig strand in de omgeving van Khao Lak. Het is hier lang niet zo toeristisch als bijvoorbeeld op Phuket of Koh Samui, en de omgeving is enorm groen. Hierna worden de stranden nog mooier, want de volgende ‘stop’ is Koh Surin. Dit paradijselijke eiland is wat ons betreft een van de mooiste van Zuidoost Azië en ligt 60 kilometer uit de kust. Je hebt hier veel tijd om te ontspannen, en ook neemt een lokale gids je mee op diverse snorkel-hotspots. Ook bezoek je  de bijzondere Moken-tribe, een volk wat al eeuwenlang op zee leeft.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Wat is inbegrepen bij de reissom?

 • 6 overnachtingen
 • Vervoer (per minivan, prive-taxi en speedboot)
 • Bij de meeste hotels is het ontbijt inbegrepen
 • Mangrove avontuur: boottocht met gids 
 • Alle maaltijden op Koh Surin
 • Snorkeltour op Koh Surin
 • National park fee Koh Surin

Kinderen die met ouders meereizen, betalen minder, afhankelijk van de situatie, zoals is er een eigen kamer nodig, etc.

Niet inbegrepen kosten:

 • Overige maaltijden
 • Internationale vlucht

Hoogtepunten

 • Verblijf op droomeiland Koh Surin
 • Op zoek naar Nemo tijdens snorkeltrips
 • Boottocht door mangrovebos
 • Heerlijk bijkomen op stranden van  Khao Lak

Programma

Dag 1: Aankomst Phuket, transfer Khao Lak

Vandaag begint het tropische avontuur. Je komt per vliegtuig aan in Phuket en wordt opgehaald door het hotel. De rit van vliegveld naar hotel (welke pal aan het strand ligt) duurt ruim een uur. Khao Lak heeft heerlijke stranden en is omgeven door groene heuvels en jungle. Een ideale plek om bij te komen van je reis!

Dag 2: Relaxen in Khao Lak

Khao Lak is een gezellig stadje, gelegen aan een prachtig strand. Er zijn veel restaurants en barretjes, maar is een stuk minder toeristisch dan het nabijgelegen Phuket. We hebben een hotel uitgekozen in een rustige hoek van de regio. Mocht je de omgeving willen verkennen (en de drukte wat meer op willen zoeken), dan kun je gebruik maken van de gratis shuttlebussen die van en naar het centrum van Khao Lak gaan, vanaf het hotel. Of je huurt een brommer en bezoekt je een waterval of een van de andere stranden in de omgeving (lees hier meer over brommer rijden in Thailand). Er is genoeg te doen en te zien.

Dag 3: Boottocht door de jungle

Vandaag staat er een bijzonder uitje op het programma: een boottocht door een mangrovebos. In ruim een uur, verken je deze prachtige omgeving, die sprookjesachtig (en haast wat spookachtig) aandoet met z’n grote mangrovebomen. Vanuit de boot zie je neushoornvogels, slangen en apen. De boot wordt geroeid door een gids, en heeft geen motor. Dit is expres, zodat je weinig geluid maakt en de dieren niet afschrikt.

Dag 4: Naar Koh surin

Vroeg uit de veren vandaag! Je wordt namelijk in de vroege ochtend opgehaald, en naar de haven in Kuraburi gebracht. Dit is een ruim uur rijden. Vanuit hier stap je op een speedboat, die ruim 60 kilometer in ongeveer een uur aflegt. En dan… welkom in het paradijs! Koh Surin is een van de mooiste eilanden van zuidoost Azië, en het eiland waar jullie verblijven, is volledig onbewoond. Voordat je naar je slaapplek gaat, maakt de boot een stop op een mooie snorkellocatie. Ook bezoek je vandaag een volk wat al generaties lang op zee leeft: de Moken.

Dag 5: Luieren in het paradijs

Vandaag waan je je in een waar paradijs. Witte stranden en blauw water, rechtstreeks uit een bounty-reclame. De meeste bezoekers aan dit eiland zijn daggasten, en dus is het voor dat zij arriveren heerlijk rustig! Er zijn weinig slaapplekken op het eiland, dus hetzelfde geldt voor de namiddagen en avonden. Je hebt vandaag veel tijd om te genieten van de prachtige stranden, en ook neemt een gids jullie mee snorkelen. Met een longtailboot bezoek je verschillende snorkelspots. Houd vooral je ogen open voor wildlife: er komen rondom Surin bijzondere vogels voor die je nergens anders in Thailand ziet (bijvoorbeeld Beach thick-knee en Large-billed heron) en bijvoorbeeld de schattige Sunda colugo’s. 

Dag 6: laatste ochtend op Surin

Vandaag is je laatste dag op Koh Surin. In de ochtend kun je nog even zonnebaden of toch die wandeling doen over de trail die het eiland doorkruist. Er is geen officieel programma voor de lunch en dus ben je vrij om zelf te kiezen wat je doet. In de middag, na de lunch, stap je op de boot, die je terugbrengt naar Kuraburi. Onderweg bezoeken jullie nog een snorkelspot. Eenmaal terug op het vaste land, brengt een minivan je terug naar het hotel in Khao Lak. Hier kom je in de namiddag of begin van de avond aan. 

Dag 7: Terug naar Phuket

Vandaag wordt je na het ontbijt opgehaald en per privé-vervoer naar Phuket gebracht. Dit kost ongeveer anderhalf uur. Vanaf Phuket vlieg je door naar Bangkok, naar huis, of misschien juist naar het noorden van Thailand? Hier vind je eventuele vervolg-avonturen, of zie onze suggesties hieronder!

Dit avontuur sluit mooi aan op:

 • Reissom: 459,00 p.p. bij 2 personen

  Reisduur: 7 dagen/6 nachten
  Je reist langs: Chiang Mai, Phayao, Chiang Rai, Thaton, Muang Khong, Chiang Dao
  Beste reistijd: Dit avontuur kun je het hele jaar door beleven. Van november tot februari kan het vrij koel zijn, vooral in de bergen. Het regenseizoen is van juni tot oktober. Rond maart is de lucht minder schoon, omdat boeren hun land afbranden. Lees meer over weer/klimaat in Thailand

  Korte reisbeschrijving:
  In een week maak je kennis met het prachtige, bergachtige noorden van Thailand. Op een ontspannen manier, want je reist vooral per prive-taxi. Je ziet groen in diverse soorten en maten: rijstvelden, bossen, rivieren, en vooral veel bergen. Ook kom je in gezellige (berg)dorpen en de provinciehoofdstad Chiang Mai. Onderweg ontmoet je lokale bergstammen, en ontdek je grotten, markten, de lokale keuken en nog veel meer.

 • Reissom: 515,00 p.p. bij 2 personen

  Reisduur: 7 dagen/6 nachten
  Je reist langs: Bangkok, Kanchanaburi, Sangklaburi, Sai Yok
  Beste reistijd: Dit avontuur kun je het hele jaar door beleven. Van november tot februari is het wat koeler, het regenseizoen is van juni tot oktober. Lees hier meer over weer/klimaat in Thailand

  Korte reisbeschrijving:
  In een week ontdek je de prachtige provincie Kanchanaburi, en dan met name het afgelegen Sangklaburi. Op een vrije en avontuurlijke manier, want je rijd zelf. Je leert over de Nederlandse geschiedenis in deze regio, en verblijft op prachtige, groene plekken, waar je niet veel andere toeristen zult tegenkomen. Je maakt een boottocht over een prachtig meer, langs een verzonken stad, en bezoekt een van de grootste houten bruggen ter wereld.

 • Reissom: 515,00 p.p. bij 2 personen

  Reisduur: 7 dagen/6 nachten
  Je reist langs: Bangkok, Kui Buri, Sam Roi Yot, Hua Hin
  Beste reistijd: Dit avontuur kun je het hele jaar door beleven. Van november tot april is het meestal droog, en van november tot februari wat koeler. Het regenseizoen is van mei tot oktober. Ook dan schijnt bijna elke dag de zon, maar minder dan in de droge tijd. Lees hier meer over weer/klimaat in Thailand

  Korte reisbeschrijving:
  Tijdens dit avontuur, welke begint in Bangkok, kom je heerlijk tot rust aan de prachtige en rustige stranden van centraal Thailand. Je gaat ook op jungle-safari, op zoek naar wilde olifanten, gaurs, gibbons en vogels. Je sluit dit avontuur af in de gezellige badplaats Hua Hin, voor je weer terug gaat naar Bangkok.

Het eiland van je dromen

Reissom: 715,00 p.p. bij 2 personen