Avontuurlijke reizen en vogeltrips in Thailand

9 keer koud in Thailand

Ja, Thailand is tropisch heet. Dat wist je al. Maar niet altijd! Er zijn veel plekken waar je het koud kunt hebben. En dan bedoelen we echt flink koud. Soms is er zelfs vorst aan de grond. Hier zijn 9 plekken waar een trui en soms zelfs handschoenen goed van pas komen.

1. Doi Inthanon
Dit is de hoogste berg van Thailand, gelegen in het Doi Inthanon National Park, op een ruim uur rijden vanaf de stad Chiang Mai. De top van de berg kan behoorlijk koud worden, vooral in de winter, met temperaturen die soms rond het vriespunt liggen. Zelfs in de zomermaanden is het op de top zelden boven de 20 graden, en in de vroege ochtend vrijwel altijd onder de 10 graden. De laagste temperatuur hier ooit gemeten is min vijf graden, in 2017.
Ga zelf op avontuur op Doi Inthanon en ervaar de kou!

2. Nam Nao nationaal park
Dit heerlijke stuk bos, gelegen in Phetchabun provincie, is hoger gelegen, boven de 1000 meter. En dus kan het er, vooral tussen november en februari, soms flink koud zijn. Wij hebben zelf een keer 2 graden op de meter zien staan, vroeg in de ochtend (zie foto hieronder). Overdag is het er vaak warmer, in de zomers zelfs boven de 30 graden, ondanks de hoge ligging.

3. Mae Hong Son
Deze afgelegen provincie in het noordwesten van Thailand heeft een bergachtig landschap dat zorgt voor koelere temperaturen. De mistige ochtenden en frissere nachten zijn kenmerkend voor dit gebied.

4. Loei
Gelegen in het noordoosten van Thailand, heeft Loei een klimaat dat koeler is dan veel andere Thaise regio’s. Het Phu Kradueng National Park en de hoge ligging dragen bij aan de aangename temperaturen. Ook in bijvoorbeeld Phu Luang wildlife sanctuaty (waar fijne bungalows en wandelroutes zijn!) of het iets lager gelegen Phu Suan Sai kan het flink koel worden!

5. Khao Yai National Park
Dit bekende park, op ongeveer drie uur rijden van Bangkok, ligt op een hoger niveau, wat zorgt voor koelere temperaturen, vooral in de vroege ochtend en late avond. Het is een populaire bestemming voor natuurliefhebbers, dus probeer weekenden en feestdagen te vermijden. Het wordt dan megadruk. Zelf hebben wij hier meermaals met temperaturen van ver onder de 10 graden in een tent doorgebracht..

6. Pai
Een klein stadje in het noorden van Thailand, bekend om zijn relaxte sfeer en koelere klimaat. Het is omgeven door bergen, wat bijdraagt aan de lagere temperaturen, vooral tijdens de wintermaanden.

7. Kaeng Krachan national park
Met name de fijne camping op Phanoeng Thung berg is in de wintermaanden een flink koude plek. De camping ligt op bijna 1000 meter hoogte en daardoor heb je hier ‘s winters een dikke trui (of twee) nodig om warm te blijven.
Ontdek hier ons avontuur dat je meeneemt naar Kaeng Krachan

8. Nan provincie
Deze prachtige provincie in het noorden van Thailand heeft een heerlijk koel klimaat, vooral in de winter. Het is hier veelal bergachtig, bezoek bijvoorbeeld eens het prachtige nationale park Doi Phu Kha. Hier koelt het ‘s nachts flink af. Er zijn fijne en zeer goedkope bungalows met geweldige uitzichten te boeken in dit park.


9. Bangkok
Een vreemde eend in deze lijst, want in Bangkok zelf is het eigenlijk nooit koud. Niet in de natuur dan… maar je kunt hier wel winter ervaren in een van de vele winterparken. Denk aan Snow Town Bangkok (zie foto hierboven), Harbin Ice Wonderland of Ice Planet in Central World. Hier is kunstsneeuw gecreeerd en kun je schaatsen en soms ook sneeuwballen gooien en sleeën.

Hier lees je meer reistips en nieuwsberichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *