Genieten in de Thaise golf

Reissom: 429,00 p.p. bij 2 personen

Reisduur: 7 dagen/6 nachten
Je reist langs: Bangkok, Chumphon, Koh Tao
Beste reistijd:
Deze reis is het hele jaar door te boeken. Wel valt er een deel van het jaar regen, met name van september tot december. Het beste weer heb je van februari tot mei. Juni tot augustus zitten er tussen in qua weer. Er schijnt dan veel zon maar het regent ook regelmatig. Lees hier meer over het klimaat in Thailand. 

Korte reisbeschrijving:
In een week tijd, reis je van Bangkok, via het heerlijke Chumpon, naar het prachtige eiland Koh Tao. Je reist per trein, waardoor je veel ziet van het land. Chumpon is een rustige stad aan de oostkust van Thailand, waar weinig toeristen komen. Koh Tao is een van Thailand’s mooiste eilanden, waar je je ogen uit zult kijken. Boven én onder water!

Beschrijving

Uitgebreide reisinformatie

Dit avontuur neemt je mee naar een van de mooiste eilanden in de Thaise golf: Koh Tao, wat schildpadeiland betekent. Het eiland is niet zo groot en prima per brommer te verkennen. Voordat je naar Koh Tao vaart, breng je een dag door in de rustige badplaats Chumpon. Hier ervaar je hoe de Thai van het strand genieten, buitenlandse toeristen zul je nauwelijks tegenkomen. Op Koh Tao zelf, kun je lekker bijkomen aan de prachtige stranden of bij het zwembad van je hotel. Ook is het eiland perfect om te snorkelen; de onderwaterwereld is kleurrijk en indrukwekkend. Je reist vanaf Bangkok per trein, en daarna per boot naar het eiland.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Wat is inbegrepen bij de reissom?

 • 6 overnachtingen
 • vervoer van en naar Koh Tao (trein, bus & boot)
 • ontbijt (bij de meeste hotels)

Kinderen die met ouders meereizen, betalen minder, afhankelijk van de situatie, zoals is er een eigen kamer nodig, etc.

Niet inbegrepen kosten:

 • Overige maaltijden
 • Internationale vlucht

Hoogtepunten

 • Thailand doorkruisen per trein
 • Ontdek Thailand’s mooiste stranden
 • Ervaar het lokale strandleven in Chumpon
 • Geniet van het eilandleven op Koh Tao
 • Prachtig onderwaterleven: snorkelen!

Programma

Dag 1: Bangkok – trein naar Chumpon

Vandaag begint dit mooie avontuur, en wel in de Thaise hoofdstad Bangkok. Je stapt in het begin van de ochtend op de trein, en komt ongeveer 9 uur later aan in Chumpon. De trein neemt je mee langs prachtige rijstvelden en de mooie natuur van Sam Roi Yot nationaal park, dus zorg dat je aan het raam zit! Eenmaal aangekomen in Chumpon, wordt je opgehaald door het hotel, welke aan het strand ligt, en een zwembad heeft!

Dag 2: Ontspannen in Chumpon

In Chumpon verblijf je pal aan het mooie Thung Wua Laeng strand, wat geliefd is onder de lokale bevolking. Buitenlandse toeristen zie je hier niet of nauwelijks. De omgeving doet rustig en gezellig aan, met diverse restaurantjes en kleinschalige guesthouses. Het hotel heeft een mooi zwembad, dus ontspannen zal vandaag niet zo moeilijk zijn.

Dag 3: boot naar Koh Tao

In de vroege ochtend brengt het hotel je naar de haven, waar je op de boot stapt richting Koh Tao. De boottocht duurt ongeveer anderhalf uur. Koh Tao is een waar tropisch paradijs en de komende dagen zul je dit zelf gaan ervaren. Het hotel haalt je op in de haven, bij aankomst op het eiland.

Dag 4, 5, 6: Genieten op Koh Tao

De komende 3 dagen is er geen programma, je kiest zelf wat je gaat doen. Lekker een cocktail drinken op het strand, of liever het eiland ontdekken per brommer? Je bepaalt het helemaal zelf (lees hier meer over brommer rijden in Thailand). Vergeet vooral niet te snorkelen, aangezien de onderwaterwereld hier prachtig is. Snorkel- of duikexcursies regel je eenvoudig ter plekke. 

Dag 7: terug naar Bangkok

Vandaag vertrek je weer richting Bangkok. Je stapt in de ochtend op de boot naar Chumphon. Hier staat een bus op je te wachten, die je terug naar Bangkok brengt. Je komt halverwege de avond hier aan en vervolgt je reis dan naar eigen wens. Je kunt bijvoorbeeld naar het noorden vliegen, of de omgeving rondom Bangkok verkennen. Hier vindt je eventuele vervolg-avonturen. Of zie onze suggesties hieronder!

Dit avontuur sluit mooi aan op:

 • Reissom: 509,00 p.p. bij 2 personen

  Reisduur: 7 dagen/6 nachten
  Je reist langs: Chiang Mai, Doi Inthanon, Mae Hong Son, Pai
  Beste reistijd:
  Dit avontuur kun je het hele jaar door beleven. Van november tot februari kan het vrij koel zijn, vooral in de bergen. Op Doi Inthanon kan het in extreme gevallen zelfs vriezen aan de grond. Het regenseizoen is van juni tot oktober. De natuur is dan op zijn groenst. Rond maart is de lucht minder schoon, omdat boeren hun land afbranden. Lees meer over weer/klimaat in Thailand

  Korte reisbeschrijving:
  In een week bezoek je de hoogtepunten van Thailand. Letterlijk, want je begeeft je vooral in heuvels en bergen, waaronder de hoogste berg van Thailand: Doi Inthanon. Ook doe je schilderachtige dorpen als Mae Hong Son en Pai aan, die hoog op het verlanglijstje van veel reizigers naar Thailand staan. Dit avontuur is een mooie mix van ontspanning en actieve momenten. Aangezien je veelal door bergen rijd, en wegen met veel bochten, raden we deze reis af voor mensen die snel wagenziek zijn.

 • Reissom: 515,00 p.p. bij 2 personen

  Reisduur: 7 dagen/6 nachten
  Je reist langs: Bangkok, Kanchanaburi, Sangklaburi, Sai Yok
  Beste reistijd: Dit avontuur kun je het hele jaar door beleven. Van november tot februari is het wat koeler, het regenseizoen is van juni tot oktober. Lees hier meer over weer/klimaat in Thailand

  Korte reisbeschrijving:
  In een week ontdek je de prachtige provincie Kanchanaburi, en dan met name het afgelegen Sangklaburi. Op een vrije en avontuurlijke manier, want je rijd zelf. Je leert over de Nederlandse geschiedenis in deze regio, en verblijft op prachtige, groene plekken, waar je niet veel andere toeristen zult tegenkomen. Je maakt een boottocht over een prachtig meer, langs een verzonken stad, en bezoekt een van de grootste houten bruggen ter wereld.

 • Reissom: 515,00 p.p. bij 2 personen

  Reisduur: 7 dagen/6 nachten
  Je reist langs: Bangkok, Kui Buri, Sam Roi Yot, Hua Hin
  Beste reistijd: Dit avontuur kun je het hele jaar door beleven. Van november tot april is het meestal droog, en van november tot februari wat koeler. Het regenseizoen is van mei tot oktober. Ook dan schijnt bijna elke dag de zon, maar minder dan in de droge tijd. Lees hier meer over weer/klimaat in Thailand

  Korte reisbeschrijving:
  Tijdens dit avontuur, welke begint in Bangkok, kom je heerlijk tot rust aan de prachtige en rustige stranden van centraal Thailand. Je gaat ook op jungle-safari, op zoek naar wilde olifanten, gaurs, gibbons en vogels. Je sluit dit avontuur af in de gezellige badplaats Hua Hin, voor je weer terug gaat naar Bangkok.

Genieten in de Thaise golf

Reissom: 429,00 p.p. bij 2 personen