Palmboom paradijs Koh Chang

Reissom: 495,00 p.p. bij 2 personen

Reisduur: 7 dagen/6 nachten
Je reist langs: Bangkok, Koh Chang
Beste reistijd: De beste tijd voor dit avontuur is van november tot april. Dan is het weer het beste en valt er vrijwel geen regen. De rest van het jaar kun je deze trip ook boeken, maar is de kans op regen (vaak laat in de middag) groter. Lees hier meer over weer/klimaat in Thailand

Korte reisbeschrijving:
In een week ontdek je eerst de gigantische Aziatische metropool Bangkok, waarna je heerlijk vakantie gaat vieren op het prachtige tropische eiland Koh Chang. Dit eiland is minder toeristisch dan veel andere eilanden, maar minstens net zo mooi. Het hotel is omgeven door groen, met een mooi zwembad, gelegen aan het mooiste strand van het eiland.

Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Uitgebreide reisinformatie

In een week beleef je de perfecte mix van stad en strand. Eerst ontdek je de bruisende metropool Bangkok, een miljoenenstad die nooit stilstaat. Je bezoekt eeuwenoude tempels of juist gigantische shopping-malls. Op lokale marktjes ontdek je de lokale keuken, terwijl je wandelt door levendige wijkjes, vlakbij de Chao Praya rivier. Je verblijft in een oase, waar je bij kunt komen, maar dichtbij de drukte van de stad bent, mocht je die willen opzoeken. Na 2 dagen ontvlucht je de Thaise hoofdstad en ga je heerlijk ontspannen op het prachtige Koh Chang. Dit rustige eiland ligt vlakbij Cambodja, en dus niet in het toeristische zuiden van Thailand. De prijzen liggen hier lager, terwijl het eiland minstens net zo mooi is. We hebben een hotel gekozen, welke ligt aan het mooiste strand van het eiland en gelegen in een rustige baai. Het water is ondiep, en over het algemeen kalm, dus erg geschikt voor families met (jonge) kinderen. Ook buiten het hotel is genoeg te ontdekken, op dit prachtige en groene eiland: verlaten stranden, watervallen en nog veel meer.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Wat is inbegrepen bij de reissom?

 • 6 overnachtingen
 • Transfer Bangkok – Koh Chang en terug, per prive-taxi
 • Bij de meeste hotels is het ontbijt inbegrepen (voornamelijk ontbijt-buffet). 

Kinderen die met ouders meereizen, betalen minder, afhankelijk van de situatie, zoals is er een eigen kamer nodig, etc.

Niet inbegrepen kosten:

 • Overige maaltijden
 • Internationale vlucht
 • Overtocht per boot (dit kunnen we niet van te voren en van afstand regelen, het kost ongeveer 2.50 euro per persoon, eenvoudig ter plekke in de haven te regelen)

Hoogtepunten

 • Ontdek de metropool Bangkok
 • Snorkelen in tropische golf van Thailand
 • Verblijf aan prachtige white sand beach op Koh Chang
 • Watervallen en verlaten stranden op Koh Chang

Programma

Dag 1: Aankomst in bruisend Bangkok

Vandaag kom je aan in Bangkok, de enorme hoofdstad van Thailand. Als je dat wilt, kun je eerst even bijkomen van je jetlag, met een fruitshake of biertje, want we hebben een hotel uitgekozen op een rustige en prachtig groene plek. Met zwembad! Je verblijft in Bang Krachao, beter bekend als de ‘groene long’ van Bangkok. Hier kun je bijvoorbeeld fietsen door groene omgeving en zien hoe locals leven, want de accommodatie heeft gratis fietsen te leen. Of je gaat direct de stad ontdekken, er is tenslotte genoeg te zien! Op loopafstand vanaf het hotel, gaan er bootjes naar het centrum van Bangkok. 

Dag  2: Bangkok verder ontdekken

Vandaag heb je meer tijd om Bangkok te verkennen. Als je geen zin meer hebt in tempels, kun je een van de enorme winkelcentra bezoeken (shop til you drop!) of een boottocht maken over de mooie kanalen. De stad heeft ook veel groen. Zeker rondom waar jullie verblijven. De eigenaren van het hotel zijn erg vriendelijk en geven graag tips over wat te doen in Bang Krachao en Bangkok.

Dag  3: Naar Koh Chang!

Vandaag word je per privé-taxi naar de haven gebracht waar de boot naar Koh Chang vertrekt. De rit is iets meer dan 300 kilometer, over relaxe en overzichtelijke (snel)wegen. De overtocht is ongeveer 30 minuten en in de haven word je opgehaald door het hotel waar je verblijft. Voor de boot, haal je in de haven eenvoudig en goedkoop zelf een kaartje (ongeveer 2 euro 50 per persoon). Dit kunnen wij niet van te voren en van afstand regelen. We hebben een hotel gekozen wat aan het mooiste strand van het eiland ligt. Plus een mooi zwembad heeft, pal aan het strand.

Dag 4: Koh Chang

De komende 3 dagen kun je gaan en staan waar je wilt. Het eiland is op Phuket na het grootste van Thailand en heeft veel te bieden. Denk aan afgelegen stranden, prachtige watervallen en schattige dorpjes. Het is er erg groen en lang niet zo toeristisch als bijvoorbeeld Phuket of Koh Samui. Je kunt ook lekker bij het hotel blijven en ontspannen bij het zwembad. Het hotel ligt in een rustige baai, waar het water ondiep is, en rustig, dus erg geschikt voor families met (jonge) kinderen.

Dag 5: Koh Chang

Vandaag kies je wederom zelf wat je doet. Rijd bijvoorbeeld naar het prachtige Lonely beach, een afgelegen tropisch paradijsje. Onderweg kom je langs mooie uitkijkpunten, of stop je bij een van de aan het strand gelegen koffietentjes. Ook is er een leuke boardwalk waarover je kunt wandelen door een mangrovebos. Hier lees je meer over brommer rijden in Thailand

Dag  6: Koh Chang

Mocht je zin hebben, zou je vandaag een snorkeltour kunnen boeken. Er is enorm veel te zien in de zee rondom Koh Chang, en prijzen voor boottochten liggen hier over het algemeen lager dan in het meer toeristische zuiden van Thailand.

Dag 7: Terug naar Bangkok

Vandaag is het tijd om te gaan. Je vertrekt na het ontbijt richting de haven. Vanaf hier pak je de boot naar het vaste land, waar een taxi op je wacht en je terug brengt naar Bangkok. Vanaf daar vlieg je naar huis, of reist verder. Bijvoorbeeld naar de bergen in het noorden, of een jungle vol met olifanten. Hier vind je eventuele vervolg-avonturen. Of zie onze suggesties hieronder. 

Deze reis sluit mooi aan op:

 • Reissom: 459,00 p.p. bij 2 personen

  Reisduur: 7 dagen/6 nachten
  Je reist langs: Chiang Mai, Phayao, Chiang Rai, Thaton, Muang Khong, Chiang Dao
  Beste reistijd: Dit avontuur kun je het hele jaar door beleven. Van november tot februari kan het vrij koel zijn, vooral in de bergen. Het regenseizoen is van juni tot oktober. Rond maart is de lucht minder schoon, omdat boeren hun land afbranden. Lees meer over weer/klimaat in Thailand

  Korte reisbeschrijving:
  In een week maak je kennis met het prachtige, bergachtige noorden van Thailand. Op een ontspannen manier, want je reist vooral per prive-taxi. Je ziet groen in diverse soorten en maten: rijstvelden, bossen, rivieren, en vooral veel bergen. Ook kom je in gezellige (berg)dorpen en de provinciehoofdstad Chiang Mai. Onderweg ontmoet je lokale bergstammen, en ontdek je grotten, markten, de lokale keuken en nog veel meer.

 • Reissom: 509,00 p.p. bij 2 personen

  Reisduur: 7 dagen/6 nachten
  Je reist langs: Chiang Mai, Doi Inthanon, Mae Hong Son, Pai
  Beste reistijd:
  Dit avontuur kun je het hele jaar door beleven. Van november tot februari kan het vrij koel zijn, vooral in de bergen. Op Doi Inthanon kan het in extreme gevallen zelfs vriezen aan de grond. Het regenseizoen is van juni tot oktober. De natuur is dan op zijn groenst. Rond maart is de lucht minder schoon, omdat boeren hun land afbranden. Lees meer over weer/klimaat in Thailand

  Korte reisbeschrijving:
  In een week bezoek je de hoogtepunten van Thailand. Letterlijk, want je begeeft je vooral in heuvels en bergen, waaronder de hoogste berg van Thailand: Doi Inthanon. Ook doe je schilderachtige dorpen als Mae Hong Son en Pai aan, die hoog op het verlanglijstje van veel reizigers naar Thailand staan. Dit avontuur is een mooie mix van ontspanning en actieve momenten. Aangezien je veelal door bergen rijd, en wegen met veel bochten, raden we deze reis af voor mensen die snel wagenziek zijn.

 • Reissom: 515,00 p.p. bij 2 personen

  Reisduur: 7 dagen/6 nachten
  Je reist langs: Bangkok, Kanchanaburi, Sangklaburi, Sai Yok
  Beste reistijd: Dit avontuur kun je het hele jaar door beleven. Van november tot februari is het wat koeler, het regenseizoen is van juni tot oktober. Lees hier meer over weer/klimaat in Thailand

  Korte reisbeschrijving:
  In een week ontdek je de prachtige provincie Kanchanaburi, en dan met name het afgelegen Sangklaburi. Op een vrije en avontuurlijke manier, want je rijd zelf. Je leert over de Nederlandse geschiedenis in deze regio, en verblijft op prachtige, groene plekken, waar je niet veel andere toeristen zult tegenkomen. Je maakt een boottocht over een prachtig meer, langs een verzonken stad, en bezoekt een van de grootste houten bruggen ter wereld.

Palmboom paradijs Koh Chang

Reissom: 495,00 p.p. bij 2 personen