Avontuurlijke reizen en vogeltrips in Thailand

WAT TE DOEN IN CHIANG MAI? 5 TIPS!

Chiang Mai behoeft nauwelijks een introductie: na Bangkok is dit de grootste en meest bezochte stad van Thailand. Er is zoveel te doen, dat je het overzicht misschien wat kwijt raakt: eeuwenoude tempels bezoeken, grote winkelcentra, gezellige avondmarkten en ga zo maar door. Wij helpen je een beetje op weg met 5 tips!

1. Eet Khao Soi
Dit beroemde noedelgerecht is bijna synoniem aan Chiang Mai. Het bestaat uit ei-noodles en een wat zoetige curry. Heel toegankelijk en geliefd door bijna iedereen, zowel Thaien en buitenlandse toeristen. Je bezoekje aan Chiang Mai is niet compleet zonder deze lokale lekkerij te proeven!

2. Bezoek Wat Lok Moli
Natuurlijk is de beroemde tempel op de berg naast de stad Doi Suthep een bezoekje waard. Maar ook Wat Lok Moli, die net buiten de oude stad ligt, is indrukwekkend. En wat minder toeristisch. Hij is in de 14e eeuw gebouwd en daarmee een van de oudste tempels van Thailand. 

3. Ontdek het oude centrum op de fiets
Chiang Mai heeft een prachtige oude stadskern: een vierkant omgeven door stadsmuren, met binnenin tempels, winkeltjes en restaurantjes. Enorm gezellig en bovendien erg mooi. En hoe kun je dit als Nederlander beter ontdekken, dan op de fiets? Je kunt deze via de meeste hotels huren voor een zacht prijsje, of vaak zelfs gratis. 

4. Rust uit bij het Ang Kaew meer
Na een hele dag de stad te hebben verkend, is het tijd om even uit te rusten en te genieten van de natuur rondom Chiang Mai. Aan de voet van Doi Suthep, in de buurt van de universiteit van Chiang Mai, ligt het rustieke Ang Kaew meer, een enorm water omringd door prachtige vegetatie en bossen. Niet bekend en weinig bezocht, maar zeker de moeite waard als je even bij wilt komen.

5. Bezoek een avondmarkt
In Thailand is vaak te warm om lang buiten te lopen. Maar in Chiang Mai kan het ‘s avonds behoorlijk afkoelen en dan is het heerlijk om door een gezellige avondmarkt te wandelen. Zoals bijvoorbeeld de One Nimman’s night market. Elke vrijdag, zaterdag en zondag wordt One Nimman omgebouwd in een levendige markt, waar je behalve eten, ook veel lokaal geproduceerde producten kunt kopen. Ook is de Sunday Walking Market (op de Ratchadamnoen Road) leuk, maar wel druk bezocht!

Chiang Mai zelf bezoeken? Bekijk hier onze avonturen die deze stad aandoen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *