Avontuurlijke reizen en vogeltrips in Thailand

Thailand met kinderen: ja of nee?

We krijgen vaak de vraag: Is Thailand prettig en veilig om te bezoeken voor gezinnen met kinderen? In dit artikel leggen we uit waarom ons antwoord een duidelijke ‘ja’ is!

Om gelijk met de deur in huis te vallen: Thailand is erg geschikt voor een familievakantie. Natuurlijk is de vliegreis lang en kan het spannend zijn om kinderen mee te nemen naar een tropisch land. Maar met een goede voorbereiding (en wat geduld), kun je in Thailand een geweldig familie-avontuur beleven. 

Prinsen en prinsessen
Waarom? Allereerst: de meeste Thaien houden van kinderen. Naast vader- en moederdag, hebben kids Thailand zelfs een speciale kinderdag, begin januari! Zeker buitenlandse kinderen krijgen veel positieve aandacht en zijn populair. Je zult merken dat personeel in hotels en restaurants kinderen graag verwennen en extra hun best doen om het kinderen naar hun zin te maken. Ze zullen zich ware Prinsen en prinsesjes voelen.


Van alles te zien en te doen
Dus de gemiddelde Thai is lief voor kinderen, maar hoe is Thailand voor een kind? Bijzonder! Er is zoveel te zien en te doen. Door het tropische klimaat, zie je meer kleuren en geuren dan in Nederland. De natuur is op veel plekken prachtig, en op veel plekken kun je prachtige bloemen, vlinders vogels en soms apen, olifanten en meer zien. Qua eten kun je van alles vinden: zowel lokaal (Aziatisch), maar ook westers eten als pizza, patat en ijs zijn nooit ver weg, mochten je kinderen niet van die avontuurlijke eters zijn. De meeste hotels die wij voor onze gasten regelen, hebben een zwembad, wat ook fijn is voor kinderen.

Financieel aantrekkelijk
Thailand is een relatief goedkoop land, zeker vergeleken met veel Europese bestemmingen. De vliegtickets zijn even doorbijten, maar het verblijf (zowel hotel, eten en transport in het land per taxi, bus, boot of trein) is meestal een stuk goedkoper dan Europa. Bij Natuurijk Thailand rekenen wij meestal veel lagere prijzen voor kinderen dan voor volwassenen Dit omdat ze vaak bij ouders in de kamer kunnen slapen (een eigen kamer is uiteraard ook mogelijk, afhankelijk van hun leeftijd) en ze meestal in de taxi erbij passen. 

Rustig reistempo
Omdat al onze reizen volledig prive zijn (zowel de excursies als het vervoer), kies je als familie je eigen reistempo. Willen de kinderen liever zwemmen bij het hotel, in plaats van er op uit? Dat bepaal je helemaal zelf.

Ontdek het zelf
We hebben al veel families geholpen bij hun avonturen in Thailand en onze eigen kinderen wonen hier al vanaf jongs af aan. Contact ons gerust als je meer wilt weten. We wonen al ruim 10 jaar met 3 blonde kinderen in Bangkok en delen graag onze ervaringen. Of regelen jullie Thaise avontuur!

Ontdek hier onze avonturen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *