Avontuurlijke reizen en vogeltrips in Thailand

Paklijst tips: dit moet wel (of juist niet) mee in je koffer!

Je hebt eindelijk die vakantie naar Thailand geboekt! De vertrekdatum komt dichterbij. Tijd om je koffer in te pakken? Maar wat moet er mee? En wat is minder nodig? Wij helpen je een eindje op weg.

Kleding
Kleding zal het grootste deel van je koffer in beslag nemen. Onze ervaring is dat mensen vaak te veel kleren mee nemen. Je kunt in Thailand goedkoop je kleren laten wassen (en strijken) dus voor een dag of 8 kleren, is vaak genoeg. Vanwege de warmte, is katoenen of linnen kleding aan te raden. Een setje waarbij je schouders en knieen bedekt zijn is handig, mocht je naar een tempel of andere formele plek gaan. Ook een hoed/pet tegen de zon is een must, om jezelf te beschermen. Alhoewel je dergelijke items ook goedkoop en eenvoudig in Thailand zelf kunt kopen. Vergeet uiteraard je zwemspullen niet. Slippers of sandalen zouden wij meenemen, maar dichte schoenen (voor die junglewandeling) bijvoorbeeld ook. Doe die aan tijdens de vlucht, zodat je ruimte en gewicht in je koffer bespaart. Een vestje of trui is handig, want ondanks dat het warm is, kan het in winkels en openbaar vervoer flink koud zijn. Hoger in de bergen trouwens ook, zeker van november tot februari. Poncho’s/regenjassen haal je voor 1 of 2 euro op vrijwel elke straathoek (lees: bij de 711).

Toilet- en medische artikelen
De meeste toiletartikelen kun je eenvoudig in Thailand zelf kopen. En hoeven dus niet mee in je koffer. Denk aan tandpasta, zeep, shampoo, deodorant, gel. Ook EHBO-spullen als pleisters, diarree-remmers, ontsmettingsmiddelen en pijnstillers haal je goedkoop bij elke supermarkt. Zonnebrand is in Thailand vaak duurder en bevat ook meestal whitening-cream, dus die kun je beter vanuit Nederland meenemen. Antimuggenspray is juist een stuk goedkoper in Thailand, dus haal die niet al in Nederland. Vrijwel elk hotel biedt gratis handdoeken en zwemlakens, dus ook die hoeven niet perse mee. Voor de dames: tampons zijn in Thailand lastiger te vinden en bovendien een stuk duurder. Maandverband is meer voor handen, maar heb je wel minder keuze dan in Nederland.

Elektronica
Deze categorie is persoonlijk en hangt uiteraard af van welke elektronische apparaturen je zelf gebruikt. Een reisstekker heb je niet nodig, vrijwel overal kun je je Nederlandse stekkers ‘gewoon’ inpluggen. Powerbanks kun en mag je meenemen, maar die moeten niet in je incheck bagage, deze moet je tegenwoordig in je handbagage meenemen. Oplaadkabels voor telefoon haal je in Thailand op elke straathoek, mocht je de jouwe kwijtraken of deze kapot gaan.


Reisdocumenten/geld
Uiteraard moet je paspoort mee. Zorg dat deze nog minstens 6 maanden geldig is bij aankomst in Thailand, anders kan je de toegang worden geweigerd. Een visum hoef je niet te regelen, tenzij je langer dan 60 dagen wilt blijven. Schrijf de naam van het eerste hotel op waar je verblijft, want soms vragen de immigratiemedewerkers hier bij je aankomst in Thailand. Zorg ook dat je kunt laten zien hoe en wanneer je weer vertrekt uit Thailand. Zonder bewijs van vertrek binnen je visumtermijn (60 dagen dus), kan je met een beetje pech terug naar Nederland worden gestuurd. Zorg ook dat je een polis van je reisverzekering mee hebt, en een noodnummer van je verzekeraar. Veel ziekenhuizen weigeren te beginnen met een behandeling als je dit niet hebt. In theorie kun je zelfs toegang tot Thailand worden geweigerd zonder verzekering. Contact geld kun je eenvoudig pinnen (zet je pasje wel op wereld, kan in je bank-app, anders lukt pinnen niet), alhoewel euro’s meenemen en deze wisselen bij een wisselkantoor, de beste wisselkoersen geeft. Mocht je een auto of brommer willen huren, zorg dan dat je een geldig (internationaal) rijbewijs meehebt voor het desbetreffende voertuig.

Overig
Er zijn veel meer dingen die je mee zou kunnen nemen, maar veel daarvoor is waarschijnlijk niet nodig. Of omdat je het niet gebruikt, of omdat je het goedkoper in Thailand zelf kan kopen. Denk aan snorkelsets of duikbrillen, zonnebrillen, waterflessen, rugtas (voor tijdens dagtochten) en eten. Een reiskussen is wel prettig om bij je te hebben, hierdoor slaap je aangenamer tijdens de vlucht. Ook een reisgids is een tip. Een notitieblokje en met name een pen zijn ook altijd goed om bij de hand te hebben. Verder zijn waterdichte zakjes handig, zeker als je rond Thais nieuwsjaar in Thailand bent (midden april). Maar ook de rest van het jaar komt deze van pas, als je op het strand verblijft of van plan bent met de boot te reizen.

Met deze paklijst ben je goed voorbereid voor een onvergetelijke vakantie in Thailand. Veel plezier!

Lees hier meer tips en nieuws

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *