Avontuurlijke reizen en vogeltrips in Thailand

Reistip: Phu Hin Rong Kla

Houdt je van bergen en ga je graag van de gebaande paden? Dan is het prachtige nationale park Phu Hin Rong Kla iets voor jou. Dit park ligt in de provincie Loei en buitenlandse toeristen kom je hier niet of nauwelijks tegen. Wij geven je 5 redenen om deze interessante plek eens te bezoeken.

  1. Adembenemende Natuur: Het park biedt spectaculaire landschappen, waaronder weelderige bossen, bloemenvelden en unieke rotsformaties. De gevarieerde flora en fauna maken het een paradijs voor natuurliefhebbers en fotografen. Ook zijn er enorm veel viewpoints, vanaf waar je kilometers ver kunt kijken over de bergen en valleien.
  2. Historische Betekenis: Phu Hin Rong Kla heeft een rijke geschiedenis als basis voor de communistische rebellen in de jaren ’70. Bezoekers kunnen historische locaties en artefacten verkennen die inzicht geven in deze turbulente periode van de Thaise geschiedenis.
  3. Wandelmogelijkheden: Het park heeft diverse wandelpaden die leiden naar prachtige uitzichten, watervallen en historische bezienswaardigheden. De routes variëren in moeilijkheidsgraad, waardoor zowel beginners als ervaren wandelaars aan hun trekken komen.
  4. Watervallen: Er zijn verschillende indrukwekkende watervallen in het park, zoals de Man Daeng Waterfall. Deze bieden niet alleen een prachtig uitzicht maar ook verfrissende zwemgelegenheden in het kristalheldere water.
  5. Koel Klimaat: Door de hoge ligging heeft Phu Hin Rong Kla een aangenaam koel klimaat, zelfs tijdens de warme Thaise zomers. Dit maakt het een ideale ontsnapping aan de hitte en een verfrissende bestemming voor ontspanning.

    Ben je overtuigd? Hotels zijn er in de omgeving genoeg, maar je kunt hier ook kamperen, zoals je hier leest

    Lees hier meer nieuws en reistips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *