Thailand met kinderen (14 dagen, 13 nachten)

Reissom: 1.400,00 p.p. bij 2 personen

De genoemde prijs is voor een volwassene. De prijs voor een kind (welke met 2 ouders reist) is 475 per kind. Een familie met 2 ouders, 2 kinderen betaalt dus 3740 euro.

Reisduur: 14 dagen/13 nachten
Je reist langs: Bangkok, Chumpon, Koh Tao, Sam Roi Yot, Kui Buri national park
Beste reistijd:Dit avontuur is het hele jaar te boeken. De droogste tijd is van december tot april, wanneer het weinig regent. Van mei tot november regent het regelmatig, maar ook zijn er soms droge weken en schijnt de zon alsnog bijna elke dag. De jungle is dan ook groener, maar er zijn gemiddeld minder zonuren op een dag. Lees hier meer over weer/klimaat in Thailand.

Korte reisbeschrijving:
Dit avontuur is perfect voor families met (jonge) kinderen. Het reistempo ligt wat lager, en de hotels zijn uitgekozen voor families. De focus ligt op strand, zwembaden en natuur. Zo verblijven jullie op een prachtig eiland en doen jullie een geweldige olifant-safari. 

Beschrijving

Uitgebreide reisinformatie

Wil je naar Thailand met je gezin met (jonge) kinderen? Dan is dit avontuur perfect voor jullie. We weten uit ervaren (want wonen al jaren met kids in Thailand) dat reizen met kinderen om rust en ontspanning vraagt. Niet te veel reisdagen, verblijven in hotels met zwembadden: deze reis is ideaal voor gezinnen. Bijna al het vervoer in dit avontuur is privé, zodat je als gezin meer vrijheid en flexibiliteit hebt. Beginnend in een groen hotel in Bangkok, vertrek je na een paar dagen richting een prachtig eiland: Koh Tao. Eerst ontdek je nog het lokale strandleven in Chumpon, vanaf waar de boot naar Koh Tao vertrekt. Hierna verblijven jullie een paar dagen aan een heerlijk strand, omringd door nationale parken. Het is dan ook flink groen en ook zijn er voldoende eetgelegenheden, en natuurlijk een fijn zwembad. Vanaf het laatste hotel, doen jullie samen een geweldige olifant-safari, waar je deze indrukwekkend joekels in het wild aanschouwt.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Wat is inbegrepen bij de reissom?

  • 13 overnachtingen
  • Bij de meeste hotels is het ontbijt inbegrepen
  • Al het vervoer (vooral per privé-taxi, soms trein)
  • Olifant-safari

Kinderen die met ouders meereizen, betalen minder, afhankelijk van de situatie, zoals is er een eigen kamer nodig, etc.

Niet inbegrepen kosten:

  • Internationale vlucht
  • De entree-fee voor Kui Buri Nationaal Park voldoe je ter plekke met contant geld, (200 baht per volwassene, 100 baht per kind). Dit kunnen wij niet van te voren en van afstand regelen.

Hoogtepunten

  • Tropisch genieten op Koh Tao
  • Een fantastische olifant-safari (99 procent kans om ze te zien, in het wild)
  • Ontspannen beginnen in metropool Bangkok
  • Rustig reistempo, al het vervoer privé 
  • Kind-vriendelijke hotels met zwembad

Programma

Dag 1: Aankomst in Bangkok

Vandaag komen jullie aan in Bangkok. Wij zorgen ervoor dat er iemand klaarstaat met een bordje met jullie naam erop, die jullie per privé-taxi naar het hotel brengt. We hebben een ontspannen plek uitgekozen: een kleinschalig hotel, met een mooie groene tuin, met zwembad. Een perfecte plek om van je jetlag af te komen. En ook een goede uitvalsbasis om Bangkok te verkennen, mocht je daar zin in en energie voor hebben. Ook leuk: je kunt gratis fietsen lenen om de groene omgeving te ontdekken.

Dag 2: Bijkomen aan het zwembad

Met kinderen wil je niet haasten. En op pad met een jetlag is ook niet fijn. Dus hebben jullie vandaag om heerlijk bij te komen en te wennen aan de tropische temperaturen. Dus lekker uitslapen, genieten van het ontbijt en wellicht wakker worden met een duik in het zwembad? Of stap op de fiets en verken het schattige Bang krachao, de groenste wijk van Bangkok. De drukte opzoeken kan ook eenvoudig, want op loopafstand van het hotel, gaan bootjes die je naar de overkant van de rivier brengen, vanaf waar je Bangkok per taxi, tuktuk of skytrain kunt verkennen. 

Dag 3: Bangkok verkennen

Hopelijk is de jetlag al wat afgenomen en went het warme weer. Vandaag hebben jullie de tijd om Bangkok te verkennen, mocht je dat leuk vinden. Weet je niet waar te beginnen? Hier zijn wat tips, het hotel-personeel helpt je trouwens graag om een taxi te vinden. Wil je toch nog rustig aan doen met de kinderen? Lekker een duik nemen en een boekje lezen bij het zwembad, kan natuurlijk ook!

Dag 4: Op naar het zuiden!

Vandaag laten jullie Bangkok achter jullie, en vertrekken in zuidelijke richting. Na het ontbijt haalt een privé-taxi jullie op, en brengt jullie naar Chumpon. Hier verblijven jullie vlakbij het strand, vanaf waar jullie later naar Koh Tao zullen vertrekken. De rit duurt ongeveer 6 uur, maar omdat jullie privé reizen, kunnen jullie stoppen waar en wanneer je wilt. Zodra je Bangkok uit bent, volg je de kustlijn en kom je door mooie groene gebieden. 

Dag  5: Lokaal leven in Chumpon

Jullie worden vandaag wakker in een prettig hotel in het gezellige stadje Chumpon. Het hotel ligt aan het strand en heeft een fijn zwembad. Ontbijt is uiteraard inbegrepen. Je vindt hier weinig buitenlandse toeristen, het is een echt lokaal stadje. Populair onder Thaien, vanwege de rustige stranden. Vandaag lekker zwemmen, zonnebaden, of eventueel het stadje Chumpon in om te zien hoe de locals hier leven en bewegen.

Dag 6: boot naar Koh Tao

In de loop van de ochtend brengt het hotel jullie naar de haven, waar jullie op de boot naar Koh Tao stappen. De tocht duurt ongeveer 2 uur en bij aankomst op het eiland, staat de taxi al klaar om jullie naar jullie nieuwe hotel te brengen. Het hotel is kindvriendelijk en ligt op een fijne plek, aan een mooi strand.  

Dag 7-9: Tropisch genieten op Koh Tao

De komende dagen is er geen programma. Maar er is genoeg te doen! Behalve zwemmen, strandwandelingen maken en lekkere fruitshakes proberen, zijn er diverse uitstapjes te maken. Denk aan snorkeltours of een boottrip naar nabijgelegen (onbewoonde) eilanden. Het is helemaal aan jullie!

Dag 10: Terug naar vaste land

In de loop van de ochtend brengt het hotel jullie naar de haven, waar jullie op de boot terug naar het vaste land stappen. Eenmaal daar aangekomen, worden jullie met de taxi naar een nieuwe plek gebracht in de groene provincie Prachuap Khirikan. We hebben een hotel gekozen aan een heerlijk rustig strand, met gezellige eettentjes. Druk is het er nooit, mooi wel. 

Dag 11: Geniet van het groen!

Vandaag is er geen programma, behalve dan dat jullie mogen genieten van het heerlijke strand en de groene omgeving. Je kunt ter plekke eenvoudig een uitstapje regelen, bijvoorbeeld naar een bijzondere tempel in een grot, gelegen in het prachtige nationale park Sam Roi Yot. Het hotel heeft wederom een zwembad, dus je hoeft er niet perse op uit. Zeker aangezien er morgen een bijzondere excursie op het programma staat!

Dag 12: Op zoek naar wilde olifanten!

Wat is er leuker dan om met je kinderen op olifant-safari te gaan? Wij nemen je mee naar een nationaal park, waar je deze joekels vrijwel gegarandeerd ziet. En dat vrijwel zonder te lopen! Want een lokale ranger neemt jullie mee, in een pick-up truck, om per auto het park te verkennen. Ook maak je een grote kans op het zien van neushoornvogels, herten en gaurs, een enorme soort bizon. De safari vindt plaats in de middag, in de ochtend kun je dus nog zwemmen of van het strand genieten.

Dag 13: Laatste dagje strand

Na de bijzondere safari van gister, mag het vandaag weer wat rustiger aan. Er is geen programma, dus bepaal lekker zelf wat je vandaag doet. Toch maar een keer die Thaise massage proberen? Of lekker met de kids zandkastelen bouwen?

Dag 14: Terug naar Bangkok

Na het ontbijt worden jullie opgehaald en terug naar Bangkok gebracht. Hier vliegen jullie terug naar Nederland, of vervolgen jullie je reis elders.

Dit avontuur sluit mooi aan op

  • Reissom: 679,00 p.p. bij 2 personen

    Reisduur: 10 dagen/9 nachten
    Je reist langs: Chiang Mai, Doi Inthanon,  Mae Sariang, Mae Hong Son, Ban Rak Thai, Pai
    Beste reistijd:
    Dit avontuur kun je het hele jaar door beleven. Van november tot februari kan het vrij koel zijn, vooral in de bergen. Op Doi Inthanon kan het in extreme gevallen zelfs vriezen aan de grond. Het regenseizoen is van juni tot oktober. De natuur is dan op zijn groenst. Rond maart is de lucht minder schoon, omdat boeren hun land afbranden. Lees meer over weer/klimaat in Thailand

    Korte reisbeschrijving:
    In 10 dagen bezoek je de hoogtepunten van Thailand. Letterlijk, want je begeeft je vooral in heuvels en bergen, waaronder de hoogste berg van Thailand: Doi Inthanon. Ook doe je schilderachtige dorpen als Mae Hong Son en Pai aan, die hoog op het verlanglijstje van veel reizigers naar Thailand staan. Dit avontuur is een mooie mix van ontspanning en actieve momenten. Aangezien je veelal door bergen rijd, en wegen met veel bochten, raden we deze reis af voor mensen die snel wagenziek zijn.

  • Reissom: 515,00 p.p. bij 2 personen

    Reisduur: 7 dagen/6 nachten
    Je reist langs: Bangkok, Kanchanaburi, Sangklaburi, Sai Yok
    Beste reistijd: Dit avontuur kun je het hele jaar door beleven. Van november tot februari is het wat koeler, het regenseizoen is van juni tot oktober. Lees hier meer over weer/klimaat in Thailand

    Korte reisbeschrijving:
    In een week ontdek je de prachtige provincie Kanchanaburi, en dan met name het afgelegen Sangklaburi. Op een vrije en avontuurlijke manier, want je rijd zelf. Je leert over de Nederlandse geschiedenis in deze regio, en verblijft op prachtige, groene plekken, waar je niet veel andere toeristen zult tegenkomen. Je maakt een boottocht over een prachtig meer, langs een verzonken stad, en bezoekt een van de grootste houten bruggen ter wereld.

  • Reissom: 555,00 p.p. bij 2 personen

    Reisduur: 8 dagen/7 nachten
    Je reist langs: Bangkok, Kui Buri, Sam Roi Yot, Hua Hin
    Beste reistijd: Dit avontuur kun je het hele jaar door beleven. Van november tot april is het meestal droog, en van november tot februari wat koeler. Het regenseizoen is van mei tot oktober. Ook dan schijnt bijna elke dag de zon, maar minder dan in de droge tijd. Lees hier meer over weer/klimaat in Thailand

    Korte reisbeschrijving:
    Tijdens dit avontuur, welke begint in Bangkok, kom je heerlijk tot rust aan de prachtige en rustige stranden van centraal Thailand. Je gaat ook op jungle-safari, op zoek naar wilde olifanten, gaurs, gibbons en vogels. Je sluit dit avontuur af in de gezellige badplaats Hua Hin, voor je weer terug gaat naar Bangkok.

Thailand met kinderen (14 dagen, 13 nachten)

Reissom: 1.400,00 p.p. bij 2 personen