Avontuurlijke reizen en vogeltrips in Thailand

Chiang Khan: Authentiek, rustig en groen!

We krijgen vaak de vraag: ‘we willen naar een authentieke plek, zonder veel toeristen, waar moeten we heen?’ Een stadje dat zeker aan deze voorwaarden voldoet: Chiang Khan. Wij geven 3 redenen om deze heerlijke plek, gelegen in de noordelijke provincie Loei, te bezoeken!

1. Culturele rijkdom
Chiang Khan is een heerlijk rustig stadje, doordrenkt met de rijke geschiedenis van Thailand. Het staat bekend om zijn charmante oude straatjes, traditionele houten huizen en boeiende lokale ambachten. Je kunt hier lekker struinen over de lokale markten, waar handgemaakte ambachten, kleding en lokale gerechten worden verkocht. Bovendien zijn er regelmatig culturele evenementen en festivals die de tradities en folklore van de regio vieren, waardoor bezoekers een authentieke Thaise ervaring krijgen.

2. Natuurlijke schoonheid
Gelegen aan de oevers van de majestueuze Mekong-rivier, is Chiang Khan omgeven door adembenemende natuurlijke landschappen. En dat biedt mogelijkheden voor buitenactiviteiten. Je kunt genieten van ontspannende boottochten op de rivier, bijvoorbeeld tijdens een prachtige zonsondergang. Ook zijn er in de buurt schilderachtige heuvels, weelderige rijstvelden en charmante dorpjes die wachten om ontdekt te worden, waardoor Chiang Khan ook een ideale bestemming is voor natuurliefhebbers en avonturiers. De provincie Loei is sowieso mooi en groen, ga ook vooral eens langs bijvoorbeeld Doi Phu Kha, een bergachtig nationaal park met fijne bungalows met mooie uitzichten. Of bezoek de glazen loopbrug vlakbij het stadje Chiang Khan, met bijzondere (en enge) uitzichten. Niet voor mensen met hoogtevrees!

“De provincie Loei is sowieso mooi en groen”


3. Authenticiteit en rust
In vergelijking met drukke toeristische hotspots in Thailand biedt Chiang Khan een meer ontspannen en authentieke sfeer. Het woord ‘Authentiek’ klinkt wat cliche en afgezaagd, en dat is het ook, maar dit stadje heeft zijn traditionele charme echt goed behouden. Tot nu toe is de commerciële ontwikkeling en overbevolking behoorlijk vermeden, die sommige andere populaire bestemmingen hebben aangetast. Hierdoor kun je genieten van een rustige en authentieke Thaise ervaring, weg van de drukte van de grote steden. Het is een ideale plek om te ontsnappen aan de hectiek en te genieten van een meer vredige en kalmerende reiservaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *