Avontuurlijke reizen en vogeltrips in Thailand

Hoe ga je om met de Thaise hitte?

Het zal je niet ontgaan zijn: in Thailand is het vrijwel altijd warm. En dat is soms best wennen. Hoe zorg je ervoor dat de hitte geen negatieve invloed heeft op je vakantie? Hier zijn 7 tips.

  1. Hydrateer, hydrateer, hydrateer: Drink veel water om gehydrateerd te blijven. Zorg ervoor dat je altijd een waterfles bij je hebt en drink regelmatig, zelfs als je geen dorst hebt. Op elke hoek van de straat, kun je drinkwater halen, bijvoorbeeld bij de 711-supermarktjes. Vermijd te veel alcohol en cafeïnehoudende dranken, omdat deze je juist kunnen uitdrogen.
  2. Kies de juiste kleding: Draag lichte, loszittende kleding gemaakt van natuurlijke stoffen zoals katoen of linnen. Deze stoffen laten je huid ademen en helpen bij het afvoeren van zweet. Vermijd strakke kleding en donkere kleuren, omdat deze warmte vasthouden.
  3. Zoek verkoeling op: Zoek regelmatig naar plekken met airconditioning, zoals winkelcentra, cafés of musea, om even af te koelen. Als je buiten bent, zoek dan naar schaduwrijke plekken om te ontspannen en vermijd direct zonlicht tijdens de heetste uren van de dag. Je zult zien dat Thaien vaak een paraplu gebruiken als ze toch door de zon moeten wandelen, wat best een goed idee is!
  4. Gebruik zonbescherming: Hier gaat het vaak fout: breng altijd zonnebrandcrème aan met een hoge SPF om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Vergeet niet je lippen, oren en nek in te smeren. De zon is in Thailand veel sterker dan je vanuit Nederland gewend bent, en wij zien maar al te vaak mensen die dit onderschatten en vervolgens enorm pijnlijk verbranden. Dit kan echt je vakantie verpesten. Draag ook een zonnebril en een hoed of pet met een brede rand om je gezicht en ogen te beschermen tegen de zon.
  5. Pas je activiteiten aan: Plan je activiteiten rond de koelere uren van de dag, zoals vroeg in de ochtend of laat in de namiddag. Vermijd intense fysieke activiteiten tijdens het heetst van de dag en neem regelmatig pauzes als je toch buiten bent.
  6. Eet licht en verfrissend: Kies voor lichte, verfrissende maaltijden zoals salades, fruit en gerechten met veel groenten. Vermijd zware, vette gerechten die je spijsvertering kunnen belasten en je warm kunnen laten voelen.
  7. Acclimatiseer geleidelijk: Als je net in Thailand aankomt, geef je lichaam dan de tijd om te wennen aan de hitte. Verlaag je activiteitenniveau en doe het de eerste dagen wat rustiger aan. Geleidelijk zal je lichaam zich aanpassen aan de warme omstandigheden, alhoewel je in een paar weken nooit helemaal zult wennen aan de hogere temperaturen en luchtvochtigheid.

Door deze tips te volgen, kun je beter omgaan met de tropische hitte in Thailand en genieten van je vakantie zonder oververhit te raken. Veel plezier!

Lees hier meer nieuws en reistips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *