Avontuurlijke reizen en vogeltrips in Thailand

De 7 meest voorkomende scams

Toeristen worden overal ter wereld opgelicht, helaas ook in Thailand. Wij delen hier de 7 meest voorkomende scams, want een gewaarschuwd mens, telt voor 2!

 1. Tuktuk scam
  Waarschijnlijk de meest voorkomende scam in Bangkok. Een vriendelijke tuktuk-chauffeur, biedt je voor een belachelijk laag bedrag een ritje aan langs tempels, winkels of restaurants. Wat hij ‘vergeet’ te vertellen, is dat hij commissie krijgt als jij wat koopt, en dat verkopers je flink onder druk gaan zetten om iets te kopen. Soms op zeer agressieve manieren. Trap hier niet in!
 2. Juwelen scam
  Een andere klassieker: een vriendelijke man knoopt eerst een praatje aan. Al snel vertelt hij dat je geluk hebt, want een nabijgelegen juwelier heeft vandaag een speciale aanbieding. Trap hier niet in, je bent sowieso te veel!
 3. Vandaag gesloten
  Rondom grote toeristische attracties, zoals het koninklijk paleis of Wat Po, vertelt iemand je vlak voor de ingang, dat de locatie vandaag dicht is vanwege een feestdag, of een renovatie. Hij biedt je vervolgens aan om je mee te nemen naar een andere plek. Terwijl de plek die jij wilde bezoeken. gewoon open is!
 4. Nep-toeristen politie
  Thailand heeft officiële toeristenpolitie, maar die sturen geen mensen de straten op om willekeurige toeristen aan te spreken en op aanbiedingen te wijzen. Komt iemand naar jou toe die claimt dat hij van de politie is, geloof hem dan niet. Ook niet als hij een badge laat zien waarop staat dat hij ‘echt’ is. Tenzij je natuurlijk een verkeersovertreding begaat en daarom word aangesproken…
 5. Jetski-scam
  Pas op met het huren van een waterscooter, zeker in Phuket en Pattaya. Vaak wordt achteraf beweerd dat jij de scooter beschadigd hebt en word je gedwongen tot het betalen van een hoge boete, van soms wel 30.000 baht. Maak van te voren foto’s van met name de onderkant, zodat je bewijs hebt tegen deze oplichters-truc.
 6. Zakkenrollers
  Helaas ook in Bangkok veelvoorkomend, met name op drukke plekken als metro’s Khao San Road, etc: zakkenrollers! Een gewaarschuwd mens telt voor twee!
 7. Vogelvoer-scam
  Als iemand ongevraagd vogelvoer (of vissenvoer) in je handen duwt, ga hier niet in mee! Vaak word je later gedwongen om hier flink voor te betalen. Op eigen initiatief eten kopen voor vogels of vissen, wat op veel plekken kan, is natuurlijk prima!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *