Avontuurlijke reizen en vogeltrips in Thailand

10 kampeer hotspots in Thailand

Wist je dat je in Thailand goed kunt kamperen? We geven toe: het kan aardig warm worden in een tent, maar het is budget-vriendelijk, avontuurlijk en je slaapt vaak midden in de natuur. Veel mensen kennen de campings in het bekende Khao Yai, maar er is meer! Hier zijn 10 plekjes die rustig zijn, goedkoop, maar geweldig mooi!

 1. Phu Hin Rong Kla National Park
  Dit nationale park in de provincies Phitsanulok en Phetchabun is minder bekend bij buitenlandse toeristen, maar biedt prachtige berglandschappen, watervallen en ongerepte bossen. Er zijn verschillende kampeermogelijkheden in het park, waaronder enkele afgelegen locaties. En omdat je op hoogte verblijft, is het hier ’s avonds lekker koel.
 2. Kaeng Krachan National Park – Phanoen Thung Campground
  Dit nationale park krijgt steeds meer naamsbekendheid, en terecht. Gelegen in de provincie Phetchaburi, biedt het Phanoen Thung Campground, een rustige en afgelegen kampeerplek hoog in de bergen, op ongeveer 900 meter. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de omliggende bossen en bergen. Plus het is er vrij koel, zeker van november tot februari, vanwege de hoge ligging. Tenten kun je hier ter plekke huren, voor 300 baht per nacht. Ook zijn er slaapzakken, kussens en matjes aanwezig. Kaeng Krachan biedt nog 2 campings: rond het lager gelegen Bangkrang, of bij de head quarters aan een stuwmeer, buiten de jungle.
 3. Sai Thong National Park
  Ook dit nationale park in de provincie Chaiyaphum is nauwelijks bekend bij (buitenlandse) toeristen. De omgeving is geweldig mooi, en biedt een mix van bergen, watervallen en veel vogels. Er zijn enkele kampeerplekken beschikbaar waar je kunt overnachten te midden van de natuurlijke schoonheid van het park.
 4. Doi Angkhan
  De plek, gelegen in de bergen van nationaal park Doi Pha Hom Pok, ligt naast een armycamp, met een bijzonder uitzicht over de bergen en een indrukwekkende vallei. Je kunt ter plekke tenten huren en de temperaturen zijn hier erg aangenaam. In winters kan het zelfs onder de 10 graden zijn, s nachts.
 5. Phu Hin Bun National Park
  Dit park in de provincie Khammouane, net over de grens met Laos, biedt afgelegen en rustige kampeermogelijkheden te midden van kalkstenen kliffen en grotten. Verken de grotten en geniet van de prachtige natuurlijke omgeving tijdens je verblijf. Google maar eens, de omgeving is bijzonder mooi en anders dan de meeste Thaise nationale parken.
 6. Chong Yen/Mae Wong national park
  Deze camping ligt aan het einde van een weg door de jungle van 30 kilometer lang en ligt op een geweldig viewpoint. Dit is de beste plek in Thailand om de prachtige Rufous-necked hornbills te zien, en ligt midden in de natuur, enorm afgelegen. Telefoonbereik heb je hier dan ook niet, en daarom ben je er even helemaal uit. Het enige nadeel: er komen hier vervelende bijtvliegen voor, die behoorlijke jeuk kunnen veroorzaken. Bedek je huid dus goed. De camping is enorm klein en in de weekenden en Thaise feestdagen is het hier vaak vol.
 7. Nam Nao national park
  Weer een plekje wat redelijk centraal in Thailand ligt, op ongeveer 6 uur rijden vanaf Bangkok. Er ligt midden in dit park een mooie, ruime camping, met veel dieren om je heen. Zoveel zelfs, dat er prikkeldraad is gespannen om de camping heen, om olifanten buiten te houden. Je vindt hier mooie routes om te lopen, veel vogels, en fijne restaurants met lokaal eten. Je kunt ter plekke tenten huren, of als je dit toch niet prettig vindt, in een bungalow verblijven.
 8. Kui Buri National Park
  Ook deze naam wordt steeds bekender onder Nederlanders, vanwege de olifant-safari’s. Wat weinig menen weten, is dat je hier ook fijn kunt kamperen. Uiteraard niet op plekken waar olifanten komen (of uberhaupt bij kunnen), want dit zou gevaarlijk kunnen zijn.
 9. Doi Phu Kha national park
  Een beetje afgelegen, maar erg mooi! Dit fijne nationale park is wederom ook koel, vanwege de hogere ligging. Je vindt hier zowel bungalows als tenten, die je voor een prikkie kunt huren. Er zijn hier mooie wandelopties en vele mooie uitkijkpunten. Het park ligt in de noordelijke provincie Nan, welke populair is onder Thaien maar nauwelijks wordt bezocht door buitenlanders.
 10. Koh Surin
  Dit prachtige eiland (een van de mooiste van Thailand wat ons betreft) heeft naast een paar bungalows ook kampeermogelijkheden. Het kan hier wel erg warm worden, dus daar moet je wel tegen kunnen, maar je slaapt op een fantastisch mooie plek, pal aan een geweldig strand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *